Nieuws

De FAK slag- en voetdrukknoppen van Eaton garanderen gemakkelijke, intuïtieve en veilige schakeling

Voetdrukknoppen Eaton
Voetdrukknoppen Eaton
De FAK slag- en voetdrukknoppen van Eaton
Iedereen kent ze. De grote opvallende rode, zwarte en gele paddestoelknoppen. Ze worden vaak toegepast in de industrie, maar je ziet ze ook vaak als slagknop om poorten en deuren te openen.

Eaton LogoIedereen kent ze. De grote opvallende rode, zwarte en gele paddestoelknoppen. Ze worden vaak toegepast in de industrie, maar je ziet ze ook vaak als slagknop om poorten en deuren te openen. We hebben er dan ook vast allemaal wel een keer tegenaan geslagen. De knoppen zien er ook qua vormgeving uit alsof ze wel tegen een stootje kunnen en nodigen uit om er een keer tegenaan te slaan. Laat dat nou net de bedoeling zijn van deze knop.

Voetdrukknoppen Eaton
Voetdrukknoppen Eaton

Groot, opvallend, intuïtief en veilig

De grootte van het oppervlak en de duidelijke zichtbaarheid, waardoor de knop uitnodigt om er tegenaan te slaan, zorgen juist voor een snelle en intuïtieve bediening. Daarbij zorgen de verschillende kleuren rood, geel en zwart ervoor dat de de knop goed afsteekt en dus opvalt.  De rode knop met een gele kast is daarom ook ontworpen voor toepassingen conform de veiligheidsrichtlijn EN 60204-1. De knop valt in deze traditionele  veiligheidskleuren zo goed op dat de knop snel herkenbaar is in geval van nood. Om de FAK paddestoelknop extra veilig te maken, is de knop ook manipulatiebestendig gemaakt. Hierdoor kunnen operators in elke situatie snel en veilig reageren om mensen, machines en systemen te beschermen.

Robuust

Verder ziet de knop er niet alleen robuust uit, hij kan ook daadwerkelijk tegen een stootje. Je kunt er op slaan en zelfs tegenaan schoppen. De knop wordt niet voor niets veel gebruikt op muren, zodat men de knop met de voet kan bedienen. Zo houdt men eenvoudig de handen vrij. Om de knop geschikt te maken voor de meest zware omstandigheden, zijn alle FAK schakelaars uitgerust met een hoge mechanische schokbestendigheid en een extreem hoge beschermingsgraad (IP67, IP69). De knoppen zijn dus geschikt voor iedere omgeving.

Voetdrukknoppen Eaton
Voetdrukknoppen Eaton

Meer informatie over de FAK slag- en voetdrukknoppen van Eaton?