Nieuws

Danfoss VLT® Real-time Clock MCB 117 nu beschikbaar voor alle VLT® drives

Danfoss
VLT® Real-time Clock MCB 117 nu beschikbaar voor alle VLT® drives
De VLT® Real-time Clock MCB 117-optie, nu beschikbaar voor Danfoss VLT® frequentieregelaars, heeft een batterijback-up die de systeemklok constant houdt.

DanfossDe VLT® Real-time Clock MCB 117-optie, nu beschikbaar voor Danfoss VLT® frequentieregelaars, heeft een batterijback-up die de systeemklok constant houdt. Dit biedt aanzienlijke voordelen gedurende de levensduur van de drive en de toepassing waarin deze is geïntegreerd.

Nauwkeurige tijdstempel

Bij het analyseren van fouten of alarmen kan het kennen van het exacte tijdstip waarop het feit zich heeft voorgedaan voordelig zijn, soms zelfs cruciaal. Een nauwkeurige tijdstempel helpt je om beter te begrijpen wat er is gebeurd en dus nauwkeuriger conclusies te trekken. Een tijdstempel maakt het gemakkelijk om de oorzaken van het feit te identificeren, omdat de gegevens eenvoudig kunnen worden gecorreleerd met gebeurtenissen die zich op andere apparaten hebben voorgedaan. 

De real-time klok MCB 117-optie voor geavanceerde tijdgestempelde datalogging is nu beschikbaar voor alle apparaten in het VLT® drives portfolio.

Nieuwe VLT® drives kunnen worden geleverd met de Real-Time Clock MCB 117-optie reeds af-fabriek geïntegreerd en met een batterij die zorgt voor continue prestaties gedurende minstens 10 jaar onder standaard omgevingsomstandigheden. Dit vermindert niet alleen de installatie- en inbedrijfstellingsduur van de frequentieregelaar, maar ook op systeemniveau. Dit komt doordat er geen behoefte is om telkens wanneer de frequentieregelaar wordt ingeschakeld de tijd te resetten en/of taken tussen de PLC en de regelaar opnieuw af te stemmen. 

Danfoss

De klok op het bord blijft gesynchroniseerd met de klok op de drive. VLT® Real-Time Clock MCB 117 leest de tijd bij het inschakelen van de frequentieregelaar, dagelijks om 03:00 uur en bij een apparaatreset. 

Naarmate het einde van de levensduur van de batterij nadert, geeft de VLT® Real-time Clock MCB 117 een waarschuwing voor prestatievermindering. Dit stelt de gebruiker in staat om deze te vervangen door een nieuwe unit in de speciale behuizing (D-slot) op het bord. 

Voordelen van de VLT® Real-time Clock MCB 117-optie 

Voorheen was het nodig om in VLT® frequentieregelaars regelmatig de batterij op te laden of te vervangen en de klok van de drive opnieuw te programmeren telkens wanneer de drive werd ingeschakeld: geen onbelangrijke taak. Met de VLT® Real-time Clock MCB 117 is er nu een batterij met een lange levensduur beschikbaar om de klok van alle VLT® drives draaiende en gesynchroniseerd te houden. Dit maakt snellere en nauwkeurigere gegevensanalyse mogelijk bij kritieke gebeurtenissen. Het vereenvoudigt ook de inbedrijfstelling en het onderhoud. 

Programmering kan lokaal worden uitgevoerd via dezelfde drive en op afstand via VLT® MCT 10 setup-software. 

Meer weten over de VLT® Real-time Clock MCB 117-optie?

Download de factsheet 

Benieuwd op welke VLT® frequentieregelaars de VLT® Real-time Clock MCB 117-optie toepasbaar is?