Nieuws

CONTRACTON Speedstarter van Phoenix Contact met intuïtieve bediening

Phoenix Contact - CONTACTRON-speedstarter
CONTRACTON Speedstarter van Phoenix Contact
De CONTRACTON speedstarter is de nieuwe apparaatklasse tussen motorstarter en frequentieomvormer met een uiterst intuïtieve bediening.

Phoenix ContactDe CONTRACTON speedstarter is de nieuwe apparaatklasse tussen motorstarter en frequentieomvormer met een uiterst intuïtieve bediening. Deze compacte oplossing biedt alle noodzakelijke functies voor verschillende toerentallen, soft start en veilige stop door Safe-Torque-Off-functionaliteit (STO).

De speedstarter (CONTACTRON Speed Starter) biedt een eenvoudig bedrijf met verschillende toerentallen van normale gang, kruipgang en soft start tot en met energie-efficiëntie en hellingsfunctie.

De voordelen

  • Snelle installatie en inbedrijfstelling van de speedstarter door eenvoudige bekabeling en intuïtief bedieningsconcept
  • Veilig uitschakelen dankzij de geïntegreerde Safe-Torque-Off-functionaliteit (STO)
  • Rendabele oplossing met alle noodzakelijke functies voor verschillende toerentallen en soft start
  • Ruimtebesparing in de schakelkast door de compacte bouwvorm vanaf een bouwbreedte van slechts 35 mm
CONTACTRON-speedstarter

Eenvoudig, veilig en efficiënt

De CONTACTRON-speedstarters zijn in veel varianten verkrijgbaar: Vermogensklassen tussen 0,25 en 1,5 kW, met en zonder EMC-filter alsmede met 1- of 3-fasige netingang. Kies het juiste product voor jouw applicatie.

Snelle installatie en inbedrijfstelling

Eenvoudige bekabeling en intuïtief bedieningsconcept: de Plug-and-play oplossing maakt een eenvoudige inbedrijfstelling mogelijk. Met de positiekeuzeschakelaar/draaischakelaar stel je de benodigde parameters snel en efficiënt in. CONTACTRON-speedstarter - de intuïtief bedienbare oplossing voor een groot aantal motorapplicaties met verschillende toerentallen.

CONTACTRON-speedstarter - snelle intallatie en inbedrijfstelling
CONTACTRON-speedstarter - betrouwbaar uitschakelen

Veilig uitschakelen met het Safe-Torque-Off (STO)

De CONTACTRON-speedstarter is uniek in zijn appraatklasse, dankzij de geïntegreerde functie van het Safe-Torque-Off (STO). Dat betekent voor jou veilig en gemakkelijk uitschakelen via twee kanalen zonder verdere contactoren. SIL3- en PLe-certificeringen waarborgen jouw veiligheid.

Ruimtebesparing in de schakelkast

Met een compacte bouwvorm vanaf een bouwbreedte van slechts 35 mm is de CONTACTRON-speedstarter momenteel het smalste apparaat uit zijn klasse op de markt. Dankzij de hogere dichtheid in de schakelkasat bespaar je extra kosten.

CONTACTRON-speedstarter - ruimtebesparing
CONTACTRON-speedstarter - speedstarter met alle belangrijke functies

Economische oplossing

In de nieuwe speedstarters zijn alle noodzakelijke basisfuncties van de CONTACTRON motorstarter gecombineerd: opstarten, omkeren van de draairichting, overbelastingsbeveiliging en veilige uitschakeling van driefasige asynchrome motoren. Ze realiseren verschillende toerentallen en waarborgen soft start en soft stop van de motor met volledige koppel. Ze beschikken exact over de functies die je nodig hebt.

Wil je meer informatie over deze producten van Phoenix Contact?