Nieuws

Connected Cooling met Schneider Electric

Schneider Electric connected cooling
Connected Cooling met Schneider Electric
In industriële omgevingen waar de omgevingstemperatuur kan oplopen tot +55ºC, is het beheersen van de warmte- en vochtigheidsomstandigheden van essentieel belang om de optimale werking van componenten te garanderen.

Schneider ElectricBetrouwbaar

In industriële omgevingen waar de omgevingstemperatuur kan oplopen tot +55ºC, is het beheersen van de warmte- en vochtigheidsomstandigheden van essentieel belang om de optimale werking van componenten te garanderen.

Connected Cooling Units zijn speciaal ontworpen om productieprocessen betrouwbaarder te maken, door stilstand en productieverliezen te verminderen. De robuustheid van de hardware en ingebouwde connectiviteit zijn essentieel om dit mogelijk te maken. Connected Cooling is een slimme oplossing die op afstand inzicht biedt in alarmen en bedrijfsstatussen. Het beschikt ook over de beste hardware in zijn klasse met IP55, en voldoet aan alle relevante standaarden waaronder IEC en UL en biedt 3 redundant opties voor kritieke toepassingen.

Efficiënt

De nieuwe Connected Cooling Units van Schneider Electric zijn 30% kleiner van formaat en lichter geworden door het toepassen van de laatste technologieën. Bij de installatie levert dit ruimtebesparing en tijdwinst op, maar ook installatiegemak. Het beschikt over een montagelip voor eenmansmontage en er zijn drie montagemogelijkheden: opbouw, half verzonken en verzonken. De schroeven zijn verankerd, zodat je ze niet kunt verliezen. Met de klimatiseringsoftware ProClima kun je berekenen welke capaciteit er nodig is. ProClima calculatie is nu ook beschikbaar binnen SEE electrical software. De Modbus RTU communicatie maakt de inbedrijfsstelling en configuratie makkelijk met EcoStruxure-architecturen en met elk scadasysteem.

Duurzaam

Door je cooling connected te maken draag je ook bij aan duurzaamheid. Zo wordt het aantal bedrijfsuren van de cooling unit gemonitord en kun je tijdig onderhoud plegen, waardoor de cooling unit niet onnodig defect raakt. Daarnaast zorgt een goede klimatisering ook dat de levensduur van andere componenten in de kast wordt verlengd. Een frequentieregelaar, zoals Altivar, kan tot twee keer langer meegaan als de temperatuur in de kast niet te hoog wordt. De verpakkingen bestaan voor 80% uit recyclebaar karton en is er geen plastic gebruikt. Daarnaast gebruikt deze nieuwe Connected Cooling unit 40% minder koelgas dan zijn voorganger dankzij de microkanaalwarmtewisselaars en de roterende compressor.

  • Externe status en alarmen;
  • 80% gerecycled karton, plasticvrije verpakking;
  • 40% minder koelgas per koeleenheid;
  • Eersteklas energie-efficiëntieverhouding voor zijn formaat, 30% kleiner en lichter;
  • Robuust ontwerp met IP55 bescherming;
  • Tijdbesparende functies voor snellere montage;
  • De gratis ProClima software stelt jou in staat de juiste keuzes te maken op het gebied van klimatisering.

Meer informatie over de Connected Cooling Units?