Blog
header inda
Breid je capaciteit uit met engineeringsservices van Van Egmond G
Om als bedrijf te kunnen groeien en verder te ontwikkelen, is het belangrijk dat jouw productieomgeving mee kan groeien. Hierbij kan je tegen verschillende uitdagingen aan lopen. Van Egmond Groep helpt je verder.

Om als bedrijf te kunnen groeien en verder te ontwikkelen, is het belangrijk dat jouw productieomgeving mee kan groeien. Hierbij kun je tegen verschillende uitdagingen aan lopen. Denk bijvoorbeeld aan het moeten uitbreiden van je productiecapaciteit. Hiervoor moeten hardwarecomponenten geselecteerd worden die als één systeem aan de uitgangspunten kan voldoen. Hiervan moeten ook elektrotechnische schema’s te worden gemaakt. Onze engineers helpen jou hierbij!

Hardware engineering

header inda

Bij hardware engineering selecteren onze engineers de nodige hardware en maken hiermee een ontwerp, geheel op basis van jouw wensen en de geldende normen en eisen. Deze mogelijkheid helpt jou bij het verder ontwikkelen, maar neemt ook meteen wat obstakels voor je weg. Bij dit engineeringstraject maken we bij Van Egmond Groep gebruik van EPLAN. Hiermee maken we een elektrisch schema met materiaallijst, geven de klemmenstroken weer en ontwerpen in EPLAN Pro Panel de besturingskast. Hiermee wordt er nog nauwkeuriger naar het ontwerp gekeken en gecheckt of alles daadwerkelijk volgens plan kan worden uitgewerkt.

Wat levert deze digitale engineering op?

Onze hardware engineering helpt jou bij het uitbreiden van capaciteit en het sneller realiseren van projecten. Het feit dat we dit bij Van Egmond Groep met EPLAN en Pro Panel doen, brengt voordelen met zich mee.

Foutreductie

Doordat we elektrische schema’s maken in EPLAN kan er snel een correct ontwerp gemaakt worden en een materiaallijst worden opgesteld.

Door hier vervolgens een 3D-ontwerp van te maken, kan er nog beter inzicht worden verkregen over de plaatsing van verschillende onderdelen, waar de hotspots zijn, welke koeling kan worden gebruikt, hoe de luchtstromen zullen lopen en waar de bedrading moet komen. Hierdoor is snel te zien of er aanpassingen gedaan moeten worden en kunnen fouten voorkomen worden.

Tijdsbesparing

Het inzicht vanuit EPLAN Pro Panel levert tijdsbesparing op. Het berekenen van de juiste plaatsing van bijvoorbeeld de componenten en gaten wordt overgenomen vanuit dit programma en hoeft dus niet handmatig te worden berekend. Voor het boren van gaten in de montageplaten en het maken van sparingen in de kast, hoeft alleen nog een exportfile naar de bewerkingsmachine gestuurd te worden. Dit scheelt veel tijd in het proces.

Hardware engineering tijdsbesparing

Een goed en duidelijk beeld

Met de 3D-schets die gemaakt wordt met EPLAN Pro Panel, krijg je een goede indruk van het uiteindelijke ontwerp. Dit geeft een concreet beeld van de uitkomst.

Wet-, regelgeving en normeringen

Onze engineers, die zich dagelijks bezighouden met het ontwerpen van besturingsoplossingen en elektrische schema’s, zijn op de hoogte en hebben kennis van de geldende wet- en regelgeving. Daarbij houden ze bij het selecteren van producten en het ontwerpen van schema’s rekening met de belangrijkste normeringen en richtlijnen, zoals machinerichtlijn 60204-1, laagspanningsrichtlijn 61439, EMC-richtlijn of UL 508A.

Hardware laten engineeren bij Van Egmond Groep?

Vanuit ons brede assortiment wordt er een productkeuze gemaakt, met de kennis van onze engineers wordt vervolgens een ontwerp gemaakt en volgt er een gedetailleerde materiaallijst. Met dit ontwerp en de materiaallijst ondersteunen we jouw engineeringsafdeling bij jouw projecten.

Meer weten over hoe wij jou kunnen helpen?