Blog
laagspanningsenergieverdelers laadpalen zonnepanelen
Bezig met ontwikkelingen rondom zonnepanelen en laadpalen?
Een energievoorziening is vanzelfsprekend onmisbaar en door de energietransitie en de ambities voor CO2-emissiereductie blijft verdere ontwikkeling nodig. Zo ook bij de ontwikkeling rondom zonnepanelen en een elektrisch wagenpark.

Een energievoorziening is vanzelfsprekend onmisbaar en door de energietransitie en de ambities voor CO2-emissiereductie blijft verdere ontwikkeling nodig. Zo zal er bij de ontwikkeling rondom zonnepanelen en een elektrisch wagenpark ook rekening gehouden moeten worden met een juiste energieverdeler. Met de kennis en producten bij Van Egmond Groep helpen wij jou graag verder bij het ontwikkelen van een juiste installatie waarmee jouw zonnepanelen en/of laadpalen volledig naar verwachting zullen werken.

Nieuwe energieverdelers voor het zelf opwekken van energie

Ben je bezig met het uitwerken van plannen voor zonnepanelen rondom of op jouw bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste verdeler hebt. In veel gevallen volstaan de huidige (oude) energieverdelers hier niet meer volledig voor.

Bij het plaatsen van nieuwe verdelers is het belangrijk dat deze de hoeveelheid energie die de panelen opwekken kunnen verwerken. Hoe vroeger een verdeelkast van 250A het maximale was, ligt dit ondertussen al op 4000A.

Elektrische auto's voorzien van de juiste laad mogelijkheden

Bij doelstellingen rondom duurzaamheid kan elektrisch rijden vaak toch niet ontbreken. Een elektrische auto is een goede optie om op een duurzamere wijze van A naar B te komen, maar hierbij moet een goed doordacht laadstation niet vergeten worden. Zeker wanneer er sprake is van een wat groter wagenpark met elektrische voertuigen, moet de laadmogelijkheid goed doordacht zijn.

laagspanningsenergieverdelers zonnepanelen laadpalen

Een hoge gelijktijdigheid

Een ander punt waar rekening mee moet worden gehouden is de gelijktijdigheidsfactor. Deze factor speelt zeker mee wanneer er gebruik gemaakt wordt van laadpalen én zonnepanelen. Beide typen installaties hebben een hoge gelijktijdigheid. Waar men in normale utiliteit situatie meestal geconfronteerd wordt met een gelijktijdigheid tot 0,7, zie je dit bij laadpalen en zonnepanelen oplopen tot nagenoeg 1. Dit heeft enorm vele impact op de warmtehuishouding van de verdeelkast.

Klimatisering

De warmtehuishouding mag dus niet vergeten worden bij het ontwerpen van de verdelers. Een juiste klimatisering kan namelijk schade voorkomen.

Plan van aanpak

Bij Van Egmond Groep hebben we kennis in huis die we graag voor jou laten werken. Op basis van jouw eigen tekeningen, kunnen wij passend advies uitbrengen en ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de plannen rondom de verdelers.

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?