Nieuws

Bespaar tijd met elektrotechnische engineering van Siemens

Siemens ICP
Bespaar tijd met elektrotechnische engineering van Siemens
Wil je tijd besparen en efficiënt engineeren? Met de oplossingen van Siemens kan je eenvoudig alle aspecten van het bouwen van het besturingspaneel optimaliseren.

De eenvoudige weg naar een optimaal besturingspaneel met Siemens Integrated Control Panel

SiemensWil je tijd besparen en efficiënt engineeren? Met de oplossingen van Siemens kan je eenvoudig alle aspecten van het bouwen van het besturingspaneel optimaliseren. Van voorbereiding en configuratie tot ontwerp, constructie, service en ondersteuning. Siemens biedt jou een gecoördineerde oplossing voor het besturingspaneel.

Met deskundige know-how, tools & productdata voor het digitaal ontwerp en een op elkaar afgestemd product- en systeemportfolio zorgen wij voor succes op lange termijn en een groter concurrentievermogen. Dat is waar de uitgebreide aanpak van Integrated Control Panels (ICP) voor staat.

Ontwerpen en bouwen van besturingspanelen zonder stress

Profiteer van Siemens als jouw partner.

Voortdurend wijzigende eisen, de noodzaak om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologie en de noodzaak om overzicht te houden over de huidige normen voor de wereldwijde export, zijn allemaal bekende uitdagingen voor machine- en paneelbouwers. Zij moeten in een steeds hoger tempo reageren en hun processen optimaliseren. In een wereld die steeds meer digitaal wordt, biedt Siemens uitgebreide expertise, tools, data en een passend product- en systeemportfolio voor het ontwerpen van besturingspanelen. Het resultaat is een uitgebreide ondersteuning voor de typische uitdagingen in het engineeren en bouwen van besturingspanelen.

Siemens ICP

Een nieuw tijdperk voor elektrotechnische engineering

Met Siemens Control Panel Design Software in de TIA Selection Tool is het nu mogelijk om jouw gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen voor zowel de Europese IEC als de Noord-Amerikaanse UL-richtlijnen. Met één druk op de knop selecteer je de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor jouw motor of belasting, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitafschakelcalculaties.

Eenvoudige dimensionering

Control Panel Design in de TIA Selection Tool vereenvoudigt het ontwerp van motorstarters/softstarters waarop de IEC en UL normen van toepassing zijn. Het ondersteunt je ook in het dimensioneren van de bekabeling voor jouw toepassing en biedt je de mogelijkheid om belangrijke kortsluitberekeningen uit te voeren met één druk op de knop.

Digitale expertise van normen

De digitale expertise op het gebied van IEC en UL normen in Control Panel Design ondersteunt jou onder andere bij dimensionering van bekabeling, kortsluitberekeningen of in het toekennen van referentieaanduidingen volgens (toonaangevende) normen. Hierbij wordt gekeken naar toonaangevende normen, zoals UL508, NFPA79, NEC, IEC-602204-1 en IEC-81346.

Consistente workflow

Wees creatief en gebruik functies, zoals het genereren van de schakelschema's voor EPLAN, het werken in verschillende aanzichten binnen de TIA Selection Tool. Of laat de Control Panel Design assistent jou stap voor stap door het elektrotechnische proces in de TIA Selection Tool leiden en bereik jouw doel sneller.

Een afgestemd portfolio

Met componenten voor de UL- en IEC-markt, zoals het SIRIUS industrieel schakelmateriaal, SENTRON-zekeringen en accessoires voor het eenvoudig installeren van omkeer- en ster- driehoekcombinaties, heb je toegang tot een uitgebreid productportfolio voor jouw projecten.

Siemens CPD

Meer informatie?

Wil je meer weten over Integrated Control Panel van Siemens? Neem dan contact met ons op via 0314 375 300 of verkoop@vanegmond.nl.

Benieuwd naar de producten van Siemens?