Nieuws

Bespaar energie en verbeter het binnenklimaat door de vervangingen van filters te optimaliseren met Danfoss

Danfoss VLT HVAC
Bespaar energie en verbeter het binnenklimaat met Danfoss
Wist je dat veel filters in luchtbehandelingskasten (LBK's) en dakunits (RTU's) verstopt zijn, wat resulteert in een slecht binnenklimaat en onnodige energieverliezen?

DanfossWist je dat veel filters in luchtbehandelingskasten (LBK's) en dakunits (RTU's) verstopt zijn, wat resulteert in een slecht binnenklimaat en onnodige energieverliezen?

Dit probleem kan je eenvoudig verhelpen met de Danfoss VLT Pressure Transmitter PTU 025, die voorziet in een nuttige vroegtijdige waarschuwing door middel van filterbewaking en is ook nog eens eenvoudig te installeren.

Danfoss - Optimaliseer het binnenklimaat

Optimaliseer het binnenklimaat

Verbeter de productiviteit van jouw personeel en ervaar de voordelen van tevreden medewerkers of huurders. Door te zorgen voor optimaal schone en verse lucht, creëer je een gezonde werkomgeving voor maximale prestaties van jouw personeel.

Bespaar energie

Zorg dat je voldoet aan de ErP-richtlijn, verlaag jouw bedrijfskosten en optimaliseer jouw energieverbruik door een correcte vervanging van verstopte filters.

Vervang filters op het juiste moment

Een te late vervanging van filters kan leiden tot aanzienlijke energieverliezen doordat de ventilatoren harder moeten werken vanwege verstopte filters. Een te vroege vervanging betekent dat de levensduur van de filters niet optimaal wordt benut.

Gebruik de VLT® Pressure Transmitter PTU 025 in combinatie met de VLT® HVAC Drive FC 102 om deze problemen te elimineren. De frequentieregelaar zal een alarm genereren en je waarschuwen wanneer het tijd is om verstopte filters te vervangen.

Danfoss - VLT Pressure Transmitter PTU
Danfoss - VLT HVAC Drive

Eenvoudig te installeren

De VLT® Pressure Transmitter is snel en eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te gebruiken. Dankzij de eenvoud van het compacte ontwerp vermijd je complexe installatie en systeemintegratie. De druktransmitter is speciaal ontwikkeld voor LBK- en RTU-toepassingen en biedt zowel binnen als buiten een betrouwbare werking.

Probleemloze communicatie

Door de VLT® Pressure Transmitter en de VLT® HVAC Drive in één product te combineren, worden de filterdrukgegevens door de frequentieregelaar gemeten en geanalyseerd op basis van voorgedefineerde alarmen en regelparameters. De communicatie met het aangesloten netwerk of gebouwbeheersysteem (GBS) verloopt automatisch en vloeiend.

Elektrische aansluiting

De VLT® Pressure Transmitter PTU 025 module is eenvoudig te integreren in de VLT® HVAC Drive en is volledig compatibel met IP55 en IP66. Montage in de behuizing van de VLT® HVAC Drive is eenvoudig, ook bij bestaande frequentieregelaars.

Wil je meer weten over deze producten van Danfoss?