Nieuws

AX IT 1196886 pull-out wandbehuizing van Rittal

rittal
AX IT 1196886 pull-out wandbehuizing van Rittal
Het is om meerdere redenen onverstandig om IT-Netwerk componenten los aan de muur te bevestigen of in een open kast te plaatsen. Het is beter om hiervoor een wandbehuizing te kiezen die kan worden afgesloten.

rittalHet is om meerdere redenen onverstandig om IT-Netwerk componenten los aan de muur te bevestigen of in een open kast te plaatsen. Het is beter om hiervoor een wandbehuizing te kiezen die kan worden afgesloten. De Rittal AX IT 1196886 pull-out voldoet aan die eis, is daarbij robuust en door het pull-out frame van meerdere kanten toegankelijk.

Compact 

De AX IT 1196886 pull-out wandbehuizing is door de buitenmaten van 760x760x300 mm compact. Hierdoor is het mogelijk om de behuizing beter weg te werken en uit het zicht te houden. Ondanks de bescheiden afmetingen is er binnen ruimte voor 5HE of 13HE met 500mm respectievelijk 250mm diepte.

Pull-out frame

Deze wandbehuizing onderscheidt zich door het pull-out frame. Dit is een 19” frame met geleiderails bevestigd in de behuizing en dat belastbaar is tot 40 kilo. De IT componenten zijn op drie manieren in het frame te monteren. Vanaf de voorzijde, de bovenzijde of de zijkant. In het eerste geval kan een inbouwdiepte van 500mm worden aangehouden. In de andere gevallen kan de apparatuur 250mm diep zijn. Beide maten zijn gebruikelijk voor de bekende netwerkcomponenten. 

Toegankelijk

De combinatie van een wandbehuizing met bescheiden afmetingen en een pull-out frame maakt het mogelijk de AX IT 1196886 pull-out op plaatsen te monteren die voorheen onmogelijk waren, omdat voor het installeren van de hardware extra ruimte rondom nodig is. Nu is er veel minder ruimte nodig. De deur van de behuizing is voorzien van scharnieren die een opening van 130 graden mogelijk maken.

Robuust

De behuizing, uitgevoerd in RAL 7035, is net als de deur van plaatstaal. Een standaard dubbelbaardsluiting levert de nodige veiligheid. In de bodem is een dubbele wartelplaat bevestigd. In combinatie met de bijpassende kabelwartel geldt voor deze behuizing beschermklasse IP54.

Praktisch

Het uitschuifbare 19” frame is van een standaard kabelmanagement oplossing is te voorzien, wat erg praktisch is. Het aanbrengen van extra koelcapaciteit is eveneens mogelijk. Met deze laatste optie wordt ingespeeld op de trend dat netwerkcomponenten tegenwoordig vaker met actieve koeling zijn uitgerust.

Toepassingen

De AX IT 1196886 pull-out is geschikt voor een groot aantal omgevingen waar IT netwerkcomponenten nodig zijn en omwille van veiligheid de toegang tot die hardware afgeschermd dient te zijn.

Onderwijs- en zorginstellingen vertegenwoordigen twee sectoren waar deze oplossing goed inzetbaar is. Dat geldt ook voor bedrijfsverzamelgebouwen. Objecten met een bestemming voor tijdelijke bewoning hebben eveneens behoefte aan een kleine en tegelijk robuuste wandbehuizing. Vanuit de machinebouw en de maritieme sector is er belangstelling getoond omdat ook daar de combinatie van klein en veilig veelvuldig voorkomt. 

Meer weten over de AX IT 1196886 pull-out wandbehuizing van Rittal?