Nieuws

Automatiseren met WAGO PLC: PFC100 en PFC200

.
Industriële automatisering met WAGO PLC: PFC100 en PFC200
Een kant-en-klaar recept voor de digitale transformatie bestaat niet. Daarom biedt WAGO verschillende kostenefficiënte automatiseringsoplossingen, zoals de PLC PFC100 en PFC200.

.Een kant-en-klaar recept voor de digitale transformatie bestaat niet. Bedrijven hebben voor hun individuele behoeften op maat gesneden oplossingen nodig. Daarom biedt WAGO verschillende kostenefficiënte automatiseringsoplossingen waarmee je je uitstekend voorbereidt op toekomstige eisen. De PFC100 en PFC200 controllers (PLC’s) zijn dankzij de op CODESYS baserende runtime-omgeving en het realtime Linux®-besturingssysteem efficiënte controllers voor automatisering. Ze bieden een open en veilig automatiseringsplatform dat wordt ondersteund door de meest gangbare veldbusprotocollen en Ethernet-standaarden.

.
.

PFC100 en PFC200
De controllers PFC100 en PFC200 zijn compacte besturingen voor het modulaire WAGO I/O-SYSTEM. Typische toepassingsgebieden zijn, afgezien van de procesindustrie en de gebouwautomatisering, de klassieke machine- en installatiebouw, bijv. verpakkings-, vul-, textiel-, productie-, metaal- en houtverwerkingsmachines of -installaties.

Applicaties ontwikkelen met e!COCKPIT (CODESYS V3)
Een applicatie ontwikkelen kan via e!COCKPIT (CODESYS V3), waarmee PLC software kan worden ontwikkeld in de PLC-programmeertalen van IEC 61131-3 (ST, FBD, LD, SFC, CFC). Deze beproefde programmeeromgeving maakt de instap voor softwareontwikkelaars uitermate eenvoudig; zonder bij- of omscholing kunnen reeds bestaande programma´s gewoon gebruikt en verder ontwikkeld worden.

Linux
Een andere mogelijkheid is om de applicatie direct in Linux te ontwikkelen, C/C++, Python. 
Ook zijn de controllers Docker-Ready. Dit biedt de mogelijkheid om software en tal van applicaties van ontwikkelaars over de hele wereld op de controllers te gebruiken, bijvoorbeeld de grafische programmeertool Node-RED. Dit alles biedt de grootst mogelijke flexibiliteit en onafhankelijkheid, evenals de mogelijkheid om automatisering en IT-taken op één platform te realiseren.

Verbinding met IoT-wereld
Als je machine-, systeem- en gebouwgegevens wilt gebruiken voor monitoring en analyse in de Cloud, bieden de oplossingen van WAGO een eenvoudige en veilige verbinding. Via het MQTT-protocol vindt een veilige data-uitwisseling plaats tussen de controller en de Cloud-service van o.a. Microsoft Azure, Amazon Web Services, IBM Cloud en SAP Cloud.

WAGO Cloud
Naast deze Cloud-connectiviteit, heeft WAGO een kant-en-klaar oplossingsplatform: WAGO Cloud.

De WAGO Cloud kan gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen. In de WAGO Cloud kunnen gegevens direct zonder IT-kennis worden geanalyseerd en kan de gebruiker onmiddellijk worden geïnformeerd,  over bijvoorbeeld machine-storingen.

Cyber security
Het WAGO automatiseringsplatform codeert de data rechtstreeks in de controller,  en verzend deze vervolgens via IPsec of OpenVPN naar de Cloud. Bovendien beschikken de controllers standaard over diversen ingebouwde functionaliteiten, bijvoorbeeld Firewall, port- en MAC filtering om u verder te helpen met netwerkbeveiliging.

Meer weten over de PFC100 en PFC200?