Naar inhoud Naar navigatie

Software update voor Danfoss TLX Solar Inverters

Uitgebreidere en verbeterde functies solar-omvormers dankzij beschikbare software-update
Danfoss TLX gelijkrichter
 

Danfoss logo

Om de Danfoss TLX inverter-serie verder te verbeteren en de nieuwste specificaties te integreren heeft Danfoss een omvangrijke software-update beschikbaar gesteld. De wereldwijde markt voor zonne-energie is zeer dynamisch en de juiste reactie op veranderingen van eisen en wensen is beslissend om in deze actieve branche de beste producten te kunnen blijven leveren. Met de nieuwe firmware versie 3.40 heeft Danfoss de werking van de TLX-omvormers verder vereenvoudigd. Er zijn nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd met name op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.
Hogere belastbaarheid
In reactie op wensen vanuit de markt kan nu een maximale PV-belasting van 8.000 Watt geconfigureerd worden. Voorheen was een maximale instelling van 6.000 Watt mogelijk. Deze verhoging zorgt voor een grotere flexibiliteit in de layout van het PV-systeem en voor zover gewenst is er nu ook overdimensionering mogelijk.
CLX Portal Upload
Na de invoering van de CLX Portal wordt nu de FTP-upload van de TLX Pro Inverters op de Danfoss CLX-Portal voorgeconfigureerd om de installatie verder te vereenvoudigen.
Nieuwe structuur netspanningsinstellingen bij inbedrijfname
Om een beter overzicht te geven van alle mogelijke en stijgend aantal netaansluitingen te geven is de instelling hiervan onderverdeeld. Allereerst wordt het desbetreffende land gevraagd. Vervolgens worden de mogelijke netspanningen weergegeven, waaruit een keuze gemaakt kan worden. Bij inbedrijfname via een webinterface (TLX Pro Serie) wordt tevens een uitleg over de verschillende instellingen weergegeven.
Instellingsmelding NA-beveiliging
De in de landcode vastgelegde parameter voor de NA-beveiliging (VDE AR-N 4105) kan zowel in de webinterface als via het display zonder paswoordbeveiliging aangepast worden.
Menu netwerk
Om een beter overzicht te geven werd het menu "Setup -> Netwerk" onderverdeeld in werkelijk vermogen, blindvermogen en schijnbare vermogen. De huidige configuratiemogelijkheden verschijnen na het instellen van het desbetreffende vermogen.
Instelling schijnbare vermogen (kVA)
Het maximale schijnbare vermogen kan begrenst worden. Zo kunnen nu bijvoorbeld twee TLX 15K op 30kVA worden begrenst waarmee de noodzaak voor een externe NA-beveiliging (voorschrift voor installaties groter dan 30kVA) vermeden worden.
Blindvermogen (VAr)
De voor geconfigureerde PF(P-)-curve kan nu ook op het display geactiveerd worden. De, door het interne filter gerealiseerde, compensatie voor het blind vermogen wordt niet meer in de webinterface aangegeven.
Eenvoudig downloaden en snel installeren
De TLX Pro Inverters kunnen nu via de PC en Ethernet geactualiseerd worden. Dit betekent dat wanneer er een nieuwe update of taal beschikbaar is, de omvomer eenvoudig kan worden bijgewerkt. De software-update 3.40 inclusief handleiding is nu als download beschikbaar. De installatie hiervan duurt circa 20 minuten. De complete lijst met functies en verbeteringen die met deze nieuwe softwareversie ingevoerd worden zijn te lezen in de TLX SW Release History.
U vindt deze nieuwe versie op www.danfoss.de/solar onder "Downloads -> Software -> TLX Software".
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop, telefoonnummer (0314) 375 300 of uw vaste contactpersoon. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.