Naar inhoud Naar navigatie

Siemens Scalance X500 19-inch rack switches

IndustriŽle ethernet-switches koppelen automatiseringsnetwerken aan het IT netwerk
Siemens Scalance X500 19-inch rack switches

Siemens logo

Siemens Industry Automation heeft haar aanbod op het gebied van industriŽle ethernet-switches uitgebreid met een nieuwe productlijn 19 inch rack switches. De Scalance X500 switches zijn met name geschikt voor het configureren van grote automatiseringsnetwerken en voor de aansluiting daarvan op het IT netwerk van de onderneming. Typische toepassingsgebieden zijn de netwerkconfiguratie en -koppeling in systemen van de productie- en procesindustrie, alsmede in industrie¨georiŽnteerde sectoren zoals logistiek en transport.
De nieuwe switches zijn uitgerust met volledig modulaire ĄHot swappableď 4-poorts modules voor elektrische en optische mediamodules. Scalance XR528-6M, voorzien van twee hoogte-units, beschikt over zes aansluitingen voor 4-poorts mediamodules. Scalance XR552-12M, uitgerust met drie hoogte-units, heeft twaalf aansluitingen. Daarop kunnen tot 24 of 48 eindapparaten en netwerkcomponenten met snelheden van 10 tot 1.000 Megabit/s worden aangesloten. Daarnaast bieden beide varianten vier aansluitingen voor SFP+ (Small Form-factor pluggable) transceivers met 10 Gigabit/sec ethernet.
De nieuwe Scalance X500 switches beschikken over functies voor industrie-specifieke communicatie en bieden layer 2- en layer 3-functies, zoals statische en dynamische routing voor de communicatie met netwerken van het bedrijfs IT systeem. De switches bieden tal van redundantie functies, zoals ringredundantie, RSTP (Rapid Spanning Tree Protocol) en MSTP (Multiple Spanning Tree Protocol), aangevuld met standby-functies en met VLAN (Virtual Local Area Network). De Scalance X500 switches ontvangen hun voeding via de externe 300W-netadapter PS598-1. Deze wordt boven of onder de switch gemonteerd of met behulp van een steekverbinding direct op de achterzijde gedockt. Toepassing van twee redundante netadapters vergroot de beschikbaarheid van de switch. Om de layer 3-functies te activeren, wordt gebruik gemaakt van een optioneel verwijderbaar medium met sleutelfunctie (Key-Plug). Dit medium bevat de activeringslicentie en maakt de opslag van configuratiedata mogelijk.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop via telefoonnummer (0314) 375 300 of uw vaste contactpersoon. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.