Naar inhoud Naar navigatie

Nieuwe CO-melders van Ei Electronics

Nieuwe serie batterijgevoede koolmonoxidemelders
Ei Electronics koolmonoxidemelders
 

Ei Electronics logo

Elk jaar worden we weer opgeschrikt door berichten in de media over slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging. De vergiftiging gebeurt ongemerkt, want koolmonoxide (CO) heeft geen kleur, smaak of geur. Een goede manier om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen is het plaatsen van een CO-melder (koolmonoxidemelder). Een CO-melder geeft een duidelijk hoorbaar signaal af zodra koolmonoxide aanwezig is en kan zorgen voor een tijdige alarmering van de bewoners. Aanbevolen plaatsen zijn slaapkamer, woonkamer, garage en bij de CV-ketel.
Nieuwe types
Ei Electronics komt nu met twee nieuwe batterijgevoede CO-melders: de Ei 207 en Ei 208W. Twee compacte CO-melders met een modern en strak design. Door het afwijkende model en de afwijkende alarmtoon ten opzichte van een rookmelder, kan een bewoner sneller herkennen of het om een CO-alarm of brand/rookalarm gaat. De melder geeft een geluidsdruk van 85dB(A) op 3 meter afstand (gelijk aan die van rookmelders).
Lithium batterijen
Type Ei 207 heeft nu 2 vervangbare AAA (potloodcel) batterijen en vervangt de Ei 204 en de Ei 205. Deze Ei 207 is een CO-melder voor stand-alone gebruik. De CO-melder Ei 208W is geheel nieuw. Deze heeft lithium batterijen: de batterij van deze laatste CO-melder hoeft gedurende de levensduur van de melder niet meer te worden vervangen, dit verhoogt de veiligheid! Verder heeft Ei Electronics in deze serie nog 2 CO-melders: Ei 207D en Ei 208DW. Deze CO-melders hebben
als extra een display waarop eventuele concentraties koolmonoxide en foutmeldingen weergegeven worden.
Geheugenfunctie
De melders zijn voorzien van een end-of-life indicator (amberkleurig lampje, melder geeft om de 50 seconden een piep-toon). Erg nuttig: u weet altijd of de Co-melder nog werkt. Er is ook een geheugenfunctie: door het indrukken van de testknop is te zien of er een CO-melding is geweest tijdens afwezigheid van de bewoners. Dan kan de bewoner de oorzaak opzoeken en maatregelen nemen om koolmonoxidevergiftiging in de toekomst te voorkomen.
Levensduur verlengd
Ei Electronics heeft de levensduur van de melder verhoogd van 5 jaar naar 6 jaar. Maar liefst 6 jaar lang is de bewoner verzekerd van een betrouwbare CO-melder!
Ook draadloos koppelbaar
Batterijgevoede CO-melders waren voorheen alleen als stand-alone verkrijgbaar. De nieuwe CO-melder Ei 208W kan ook draadloos (RF) gekoppeld worden! U plaatst eenvoudig de apart verkrijgbare RF-module (type Ei 200MRF) in de melder en de RF koppeling is makkelijk in te stellen. De standalone melder Ei 207 heeft deze mogelijkheid niet.
Koppelen met rook- of hittemelders: niet aan te raden
Technisch is het mogelijk om Ei CO-melders draadloos te koppelen met Ei rook- of hittemelders. Dit is niet aan te raden: een rook- of brandalarm vraagt namelijk een andere (tegenovergestelde) reactie dan een CO-alarm. Bij brand is het van belang om ramen en deuren te sluiten ter voorkoming van zuurstoftoevoer; bij een CO-alarm moet er juist extra geventileerd worden. Koppel CO-melders dus alleen onderling of met een relais (Ei 128R of Ei 428 RF) voor aansturing van een eventuele onderscheidende alarmgever.
CO-melders van Ei Electronics
De Ei Co-melders meten elke 50 seconden het CO-niveau en zorgen voor een directe melding als dit niveau te hoog wordt. Alle CO-melders voldoen aan de regelgeving BS-EN 50291:2010 en hebben CE keur.
Meer informatie
In de brochure hieronder kunt u uitgebreide informatyie terugvinden over de nieuwe CO-melders.
Ei Electronics CO2-melders brochure

PDF 
Ei Electronics CO2-melders brochure
PDF-bestand
(Grootte: 1,5Mb)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop via telefoonnummer (0314) 375 300, of uw vaste contactpersoon. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.