Naar inhoud Naar navigatie

Eaton Easy800 stuurrelais nu geschikt voor SmartWire-DT

Eaton Easy800 met Smartwire-DT

Eaton Logo

Als één van de toonaangevende producenten van componenten en systemen voor elektrische engineering en automatisering, introduceert de Electrical Sector van Eaton het easy800 stuurrelais met SmartWire-DT: de easy800 familie wordt daarmee uitgebreid met twee nieuwe apparaten, enerzijds leveren ze de functies van het easy800 stuurrelais, anderzijds zorgen ze voor aansluiting met Smart Wire-DT.
Snel en gemakkelijk veel aansluitingen realiseren
In plaats van het op traditionele wijze aansluiten van de in- en uitgangen van de schakelunit op de controller, worden de nieuwe schakelunits nu aangesloten op Smart Wire-DT (SW-DT). Tot 99 Smart Wire-DT slaves met meer dan 160 ingangen/uitgangen kunnen op de twee nieuwe apparaten worden aangesloten voor adequate besturing van kleine of middelgrote machines.

Beide apparaten (EASY80x-DC-SWD) worden standaard geleverd met een seriële interface voor het programmeren of aansluiten van een remote display, zoals het Eaton MED-Titan multifunctionele display (MFD-CP4 plus MFD-80-B).
Breed inzetbaar
Het eerste apparaat, de EASY802-DC-SWD, is voorzien van twee voedingsingangen: POW voor de voeding van het apparaat en de SW-DT slaves en AUX voor de 24 V DC voeding van de aangesloten schakelaars. Het brede scala van functieblokken van easy800 is ook hier beschikbaar, zoals multifunctionele tijdrelais, tellers, tekst uitgangen, value inputs, zevendaagse- en jaartijdschakelaars, P-PI-PID regelaars en mathematische functieblokken, die met elkaar een breed scala van toepassingen mogelijk maken.
Multifunctioneel
Het andere apparaat, de EASY806-DC-SWD, is uitgerust met alle functies van het standaard apparaat. Daarnaast zijn ook andere functies ingebouwd, zoals vier digitale ingangen (24 V DC) voor hogesnelheid tellerfuncties. Dit apparaat heeft een breed toepassingsgebied, ongeacht of het wordt gebruikt als een éénkanaals teller (tot 5 kHz), frequentieteller (tot 5 kHz) of als een tweekanaals incrementele teller (tot 3 kHz). Twee van de vier ingangen kunnen ook als uitgangen (transistor 24 V DC, 0,1 A) worden gebruikt. Deze worden gebruikt ter ondersteuning van de pulsbreedtemodulatie functieblokken (tot 2 kHz) voor de temperatuurregelaars. De pulsuitgang (tot 2 kHz) is bedoeld voor het aansturen van stappenmotorversterkers. Het functieblok kan ook worden gebruikt voor het versturen van pulsen op een vrij te kiezen frequentie. Net als de easy800 apparaten, is de EASY806-DC-SWD tevens voorzien van het easyNet netwerk, waarmee maximaal acht apparaten - easy800, MED-Titan, easySafety dan wel PLC's - eenvoudig met elkaar in een netwerk verbonden kunnen worden.
De voordelen van SmartWire-DT
SmartWire-DT is een door Eaton ontwikkelde technologie die zijn oorsprong vindt in de principes van ‘lean connectivity’. De opvallende groene vlakbandkabel is meer dan bedrading; het is tevens een geavanceerd communicatiesysteem voor industrieel schakelmateriaal in en om de schakelkast. SmartWire-DT vervangt de arbeidsintensieve en kostenverhogende aanleg van stuurstroombedrading. Tevens vervangt het de I/O op de PLC. SmartWire-DT maakt van standaard schakelmateriaal communicatief schakelmateriaal.
Meer informatie
In de (Engelstalige) brochure die u hieronder kunt downloaden vindt u meer informatie over oplossingen binnen de Easy-serie van Eaton.
Eaton The Clever Easy Family Brochure

PDF 
Eaton The Clever Easy Family Brochure
PDF-bestand
(Grootte: 1,9Mb)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop via telefoonnummer (0314) 375 300 of uw vaste contactpersoon. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.