Nieuws

Analoge en digitale machine- en procesdata uitlezen met de Harmony Display van Schneider Electric

SE Harmony Display
SE Harmony Display
Analoge en digitale machine- en procesdata uitlezen met de Harmon
Analoge en digitale machine- en procesdata uitlezen met de Harmony Display van Schneider Electric

.Veel machines worden nog op een traditionele wijze uitgelezen met behulp van bijvoorbeeld signaallampen, numerieke tellers en analoge meters. Het monteren en bedraden van dergelijke elektromechanische machines vraagt veel componenten en bedradingstijd. Harmony Display is een eenvoudige oplossing die voorziet in een digitale vervanging van deze individuele elektromechanische componenten. Harmony Display biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel analoge als digitale machine- en procesdata te visualiseren en uit te lezen op een touchscreen display.

Menugestuurde configuratie zonder software

Met een grafisch display en een I/O module biedt de Harmony reeks een complete gebruikersinterface. De Harmony Display module stelt de gebruiker in staat om met behulp van voorgedefinieerde sjablonen in slechts een paar klikken het touchscreen display te configureren. Met behulp van de op de SD kaart opgeslagen standaard schermen kan de gebruiker menugestuurd en zonder configuratie van software binnen 10 minuten zijn eigen schermen kiezen en instellen. De gebruiker heeft hierbij de keuze uit verschillende visualisaties zoals bijvoorbeeld staafdiagrammen, regelaars, numerieke tellers en een vu-meter. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op de ontwerp- en programmeerkosten en de inbedrijfstelling van de applicatie. Configuraties zijn op een later moment eenvoudig aan te passen door de gebruiker.

Visualisatie van signaallampen en numerieke tellers
.
.

Visualisatie van analoge en digitale waardes

De Harmony Display module biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel analoge als digitale waardes te visualiseren en op afstand uit te lezen. Denk hierbij aan analoge variabelen zoals bijvoorbeeld druk, temperatuur, spanning, gewicht en snelheid. Maar ook aan digitale waardes zoals statusmeldingen, signaallampen, tellers en urentellers. Met de Harmony Display module voorziet Schneider Electric in de toenemende behoefte van gebruikers om traditionele analoge componenten te vervangen door een digitale visualisatie op een touchscreen display. Harmony Display is snel en eenvoudig te installeren in een standaard 22mm diameter uitsparing.

Visualisatie van nokkenschakelaar en temperatuurregelaar
.
.

Voordelen:

  • Visualisatie van analoge en digitale waardes op één scherm
  • Uitlezen van belangrijke machine- en procesdata op afstand
  • Menugestuurde configuratie zonder programmeersoftware
  • Geschikt voor koppeling met PLC’s en componenten via Ethernet

Technische eigenschappen:

  • 2 display modules beschikbaar in 3,5 inch en 5,7 inch
  • 2 analoge ingangen op het display (4-20mA, 0-10V, 2 drempelwaardes)
  • 8 digitale ingangen signaallampen/ numerieke teller/ urenteller
  • Instelbare nokkenschakelaar (7 stappen en 5 relais)
  • Montage en installatie in standaard 22mm uitsparing

Bekijk en bestel de Harmony Display van Schneider Electric
in de Van Egmond Groep Portal