Naar inhoud Naar navigatie

Nieuwe privacywetgeving AVG van toepassing (25 mei 2018)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zorgt voor versterking en uitbreiding van privacyrechten 
AVG GDPR

Van Egmond Groep Logo 2017

  
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), die in Nederland al enige tijd geldig was, geldt dan niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).
Door de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) krijgen mensen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Hun privacyrechten worden namelijk versterkt en uitgebreid. In de AVG staat bijvoorbeeld een speciaal artikel over toestemming. Hierin staat wat de voorwaarden zijn voor organisaties om geldige toestemming te krijgen van mensen om hun persoonsgegevens te verwerken. Zo moeten organisaties kunnen bewijzen dat zij geldige toestemming hebben gekregen. En moet het voor mensen net zo makkelijk zijn om hun toestemming in te trekken als om die te geven.
Nieuwe privacyrechten
Naast versterking van de bestaande rechten krijgen mensen door de AVG een aantal aanvullende rechten.
 • Recht op vergetelheid
  Mensen hebben al het recht om een organisatie te vragen hun persoonsgegevens te verwijderen. Straks kunnen zij daarnaast eisen dat de organisatie de verwijdering doorgeeft aan alle andere organisaties die deze gegevens van deze organisatie hebben gekregen.
 • Recht op dataportabiliteit
  Ook hebben mensen straks (onder bepaalde voorwaarden) het recht om van de organisatie hun persoonsgegevens in een standaardformaat te ontvangen. Dit heet het recht op dataportabiliteit.
  Zo kunnen zij hun gegevens makkelijk doorgeven aan een andere leverancier van dezelfde soort dienst. Bijvoorbeeld als zij zich willen uitschrijven bij de ene sociale netwerksite en zich inschrijven bij een andere. Zij kunnen zelfs eisen dat de organisatie hun persoonsgegevens direct doorstuurt aan de nieuwe dienstverlener, als dat (technisch) mogelijk is.
Van Egmond Groep en AVG
Uiteraard gaan wij nu ook al zeer zorgvuldig met uw gegevens om. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft echter aan dat wij als organisatie meer verplichtingen hebben bij het verwerken van persoonsgegevens. Wij hebben daar al maatregelen voor genomen, onder andere door de uitvoering van deze wetgeving een belangrijk onderdeel te laten zijn van de implementatie van een nieuw CRM-pakket, waardoor uw gegevens nog beter worden vastgelegd, kunnen worden beheerd en inzichtelijk zijn, wanneer u daarom vraagt.

Wij zijn bezig met de ontwikkelingen van een nieuwe site. Ook daarbij zal dit een aspect zijn die we als belangrijk aandachtspunt meenemen. Met de ontwikkeling van een nieuwe site, waarvan we de eerste fase later dit jaar zullen lanceren, willen we u immers juist beter en persoonlijker informeren over onderwerpen, waarvan u zelf heeft aangegeven daarover ge´nteresseerd te zijn.
Wat merkt u van deze nieuwe wetgeving?
Wij zijn verplicht om te kunnen aantonen dat u ons daadwerkelijk toestemming hebt gegeven voor het gebruik van uw gegevens. Dit om u bijvoorbeeld op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op uw vakgebied en bij Van Egmond Groep door middel van onze nieuwsbrief. Na 25 mei aanstaande zullen wij u voor het verzenden van een nieuwsbrief een verzoek sturen om aan te geven of u ook daadwerkelijk door ons op de hoogte gehouden wenst te worden, wanneer u dat nog niet eerder gedaan heeft. U zult hiervoor dan van ons een mailbericht ontvangen die een link bevat om deze toestemming te geven.
Voordelen
Wanneer u aangeeft op de hoogte te willen blijven, dan houden wij u op de hoogte van:
 • Productinformatie uit uw branche;
 • De ontwikkelingen van Van Egmond Groep;
 • De laatste ontwikkelingen op het gebied van onze (steeds uitbreidende) dienstverlening;
 • Mogelijkheden om informatie op formaat te gaan ontvangen;
 • Trainingen en opleidingen die worden gegeven in ons Kenniscentrum;
 • Eventuele acties en speciale aanbiedingen.
U wilt graag meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of onze afdeling Verkoop. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Wij komen er dan zo spoedig mogelijk bij u op terug.

Algemeen contact formulier

 •  
 • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.