Naar inhoud Naar navigatie

Danfoss: Motion Control Tool MCT 10 versie 4.00

Voor configuratie en updates van een VLT frequentieregelaar of Soft Starter vanaf een pc.
Danfoss Motion Control Tool MCT 10 versie 4.00 
 
Danfoss logo 
MCT 10 is een interactieve tool voor een snelle en eenvoudige online/offline configuratie van een VLT frequentieregelaar of soft starter met behulp van een pc. Met MCT 10 kunt u ook het communicatienetwerk configureren en alle relevante parameterinstellingen opslaan.

Met MCT 10 kunt u uw systeem tegelijkertijd bedienen en configureren en uw gehele systeem effectiever bewaken voor snellere monitoring, diagnose, probleemoplossing (alarmen/waarschuwingen) en beter preventief onderhoud.
Er zijn drie verschillende niveaus beschikbaar. De eerste twee niveaus zijn Basic en Advanced.
In de basisversie kunt u alleen vier frequentieregelaars in het project instellen, terwijl de geavanceerde versie het mogelijk maakt om 127 drives in te regelen.
  • De basisversie beschikt over twee kanalen voor Logging. In de geavanceerde versie zijn dit er acht.
  • Real-time logging is niet beschikbaar in de basisversie, maar in de geavanceerde versie beschikbaar via vier kanalen.
  • De functionele veiligheidsconfiguratie plug-in, voor het grafisch configureren van de functionele veiligheidsoptie, wordt alleen ondersteund in de geavanceerde versie.
  • De geavanceerde versie biedt ook toegang tot het Drive-bestandssysteem, zodat u de firmware van Drive en Optie kunt bijwerken.
Status plug-in
Danfoss heeft de gebruiksvriendelijkheid van de uitleespunten voor verschillende statuswords en controlwords, en relaisingangen en -uitgangen, die in de veldbus beschikbaar zijn, aanzienlijk verbeterd. De originele hex-waarden (0x) zijn 'vertaald' in een grafische weergave. Ze hebben ze gecombineerd in een enkele plug-in die veel meer informatie laat zien. U kunt direct zien of een bepaald relais of bit aan of uit is, en met welk exact commando de drive is geconfigureerd. Het bespaart u enorm veel tijd omdat u niet meer een handleiding erbij hoeft te zoeken om de hex-waarde te vertalen.
Motor plug-in
Dit maakt het makkelijker om het gewenste motortype te selecteren en de drive daarbij te parametreren. U kiest simpelweg het gewenste motortype en de bijbehorende parameters worden getoond. U mist geen parameters, omdat ze in verschillende parametergroepen ingedeeld zijn en ze worden samen met een beschrijving weergegeven, die u begeleidt om de juiste waarde in te stellen. De plug-in geeft de relevante parameters voor inbedrijfstelling van de motor weer, afhankelijk van het type motor (Parameter 1-10 in de drive):
- Asynchroon
- PM, non-salient SPM
- PM, salient IPM
- SynRM

Ze noemden al eerder de drie verschillende niveaus van MCT 10. Ongetwijfeld de grootste toevoeging aan MCT 10 v.4.00 is het derde niveau - VLT Software Customizer.
Inbedrijfstelling op maat gemaakt
Zoals de naam suggereert, stelt VLT Software Customizer u in staat om de inbedrijfstelling van de VLT aan te passen om het best aan uw behoeften te voldoen. Het is een sterk hulpmiddel waarmee u snel een setup kunt maken en testen op MCT 10 met behulp van de simulator voordat u het uploadt naar een echte regelaar.
 
VLT Software Customizer heeft drie hoofdfuncties
1. Met SplashScreen kunt u een aangepast splash scherm maken voor wanneer de regelaar opstart. U kunt de ingebouwde editor gebruiken om zelf een afbeelding te creŽren of u importeert een bestaand beeld uit een bibliotheek of vanaf uw computer en past deze aan de VLT drive aan.
2. Met InitialValues kunt u een nieuwe standaardwaarde voor vrijwel elke parameter in stellen.
3. SmartStart stelt u in staat om een aangepaste opstartwizard te maken om precies de gewenste parameters te doorlopen.