Naar inhoud Naar navigatie

Autonome robots: de toekomst van intern transport in fabrieken


Skoda AUTO gebruikt de volledige autonome LD transportrobot van Omron in fabriek Vrchlab�.
Omron LD transportrobot

  

          

Omron logo

De stijgende productieaantallen in fabrieken betekent meer gebruikte capaciteit voor de fabrieken en meer verkeer in de productiegebieden. Door het toenemend aantal transportstromen ontstaan er meer risico's in de werkveiligheid van de medewerkers. De autonome LD transportrobot van Omron is onderdeel van een voortdurende beweging om de werkveiligheid te verbeteren. Daarnaast bieden diezelfde robots meer effici�ntie van de transportprocessen in de fabrieken.
De Omron LD transportrobot
De autonome LD transportrobot van Omron kan in ��n rit 130 kg transporten, waarbij de paden volledig autonomoom worden gekozen. Hierbij is geen geleiding nodig in de vorm van inductielussen, magnetische strips, of reflectoren. De robot kan 120 ritter per dag voltooien met een totale dagafstand van 35 km. In tegenstelling tot traditionele transportsystemen hoeft de LD transportrobot slechts eenmaal te worden geleid, via een tablet, of joystick. Hierbij wordt direct de gehele omgeving gescand. Bij obstakels of wijzigingen in de omgeving wordt de route geheel autonoom aangepast. Echt autonoom dus.
De techniek
De LD transportrobot van Omron maakt gebruikt geavanceerde en supermoderne sensoren en laserscanners om obstakels, maar ook mensen te herkennen, zodat botsingen kunnen worden voorkomen. Tevens bepaalt het besturingssysteem de aanrijdsnelheid en decteert of er gevaren zijn. Mocht de LD transportrobot regelmatig dezelfde obstakels tegenkomen, dan past het zelf de route permanent aan.
Skoda AUTO overtuigd
De Tsjechische autofabrikant maakt gebruik van de LD transportrobot van Omron in hun onderdelen fabriek in Vrchlab�. De volledig autonome, zelflerende transportrobot was een bewuste keuze om te benadrukken hoe belangrijk de fabriek is in ultramoderne, hightech locatie, aldus Michael Oeljeklaus, bestuurslid voor Production and Logisctics bij Skoda AUTO. "Met het nieuwe transportsysteem zetten we de constant technologische innovaties voort in onze fabriek, in overeenstemming met Industry 4.0.", voegde Oeljeklaus toe. Bekijk hoe de LD transportrobot wordt toegepast bij Skoda AUTO.
Skoda fabriek
Meer informatie over dit product?
Voor meer informatie over dit product kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  •  
  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.