Naar inhoud Naar navigatie

Anybus X-gateways voor connectie met Ethernet POWERLINK


   Anybus X-gateways.jpg

HMS Anybus logo             

  
Ethernet POWERLINK is het 17e industriŽle netwerk dat wordt opgenomen in het Anybusģ X-gateway ô -aanbod. Met de nieuwe gateways kunnen systeemintegratoren en machinebouwers POWERLINK-systemen verbinden met elk ander veldbus- of industrieel Ethernet-netwerk. Ethernet POWERLINK is een industrieel Ethernet-netwerk afkomstig van het Oostenrijkse automatiseringsbedrijf B + R, toegepast in de machinebouw en systeemintegratie over de hele wereld.

POWERLINK wordt het 17e netwerk dat wordt ondersteund door het Anybus X-gateway-concept van HMS. Met de nieuwe X-gateway-versies kunnen systeemintegratoren en machinebouwers eenvoudig POWERLINK-systemen verbinden met andere veldbus- of industriŽle netwerken. De nieuwe Anybus X-gateway maakt communicatie mogelijk tussen onder andere Ethernet POWERLINK en PROFINET, EtherNet / IP, EtherCAT, Ethernet Modbus-TCP, CC-Link IE Field, PROFIBUS, DeviceNet, CANopen, Modbus RTU en CC-Link.
 
Communicatie ingesteld in minuten
De nieuwe X-gateways worden geleverd met een USB-interface voor eenvoudige configuratie via de Windows-tool Anybus Configuration Manager. Er is geen programmering nodig. De X-gateways voor POWERLINK worden geleverd met Ethernet-interfaces met twee poorten en een geÔntegreerde switch, waardoor externe switches overbodig worden.
"Ethernet POWERLINK is een van de groeiende Ethernet-netwerken op de markt en is vooral sterk bij machinebouwers in Midden-Europa", zegt Christian Bergdahl, Product Marketing Manager bij HMS.
"We hebben sinds enkele jaren POWERLINK-connectiviteit aangeboden in onze embedded Anybus CompactCom-modules en zien nu de noodzaak om het aanbod uit te breiden naar onze Anybus X-gateways. Met de nieuwe gateways kunnen machinebouwers en systeemintegratoren snel en eenvoudig verbinding maken met POWERLINK. "
 
Wat is een X-gateway?
Anybus X-gateways helpen system integratoren om eenvoudig twee netwerken met elkaar te verbinden, waardoor een constante informatiestroom door de hele installatie mogelijk is. Moderne industriŽle installaties bevatten vaak meer dan ťťn industrieel netwerk en bij het upgraden moeten engineers veldbussen integreren met Industrieel Ethernet. Het verbinden van verschillende besturingssystemen en netwerken kan een uitdaging zijn.
Met meer dan honderd individuele Master / Slave- en Slave / Slave-versies, laten Anybus X-gateways gebruikers bijna elke mogelijke combinatie van industriŽle netwerken verbinden.


Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen. U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Informatie-/documentatieaanvraag

  •  
  • Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.