Nieuws

ABB vlamboogdetectie - monitor altijd en overal jouw installatie

ABB vlamboog
ABB vlamboogdetectie - monitor altijd en overal jouw installatie
ABB's vlamboogbeveiligingen bieden maximale bescherming voor mensen, waardevolle bezittingen en gebouwen. De detectoren voorkomen dat branden door vlambogen kunnen ontstaan.

ABB logoABB's vlamboogbeveiligingen bieden maximale bescherming voor mensen, waardevolle bezittingen en gebouwen.
De detectoren voorkomen dat branden door vlambogen kunnen ontstaan. Een snelle reactietijd is daarbij letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Door dat te combineren met real-time monitoring ontstaat een betrouwbare totaaloplossing voor vlamboogdetectie. Die oplossing biedt ABB.

Een vlamboog kan mensen verwonden en apparatuur beschadigen en is daarom één van de meest serieuze gevaren in een elektrische installatie. Vlambogen veroorzaken een enorme hoeveelheid energie die temperaturen kunnen bereiken van ruim 19.000 graden Celcius, heter dan het oppervlak van de zon. Alhoewel exacte cijfers van vlamboogincidenten in laagspanningsinstallaties moeilijk te achterhalen zijn, wordt algemeen aangenomen dat het jaarlijks om tientallen incidenten gaat. 

Snelste reactietijd

Bij het optreden van een vlamboog, is de tijd tot de onderbreking van de vlamboog een van de meest kritieke factoren: hoe eerder de vlamboog wordt onderbroken, hoe minder energie er kan vrijkomen. Met een reactietijd van minder dan één milliseconde is de combinatie van E6-uitbreidingsmodule met het TVOC-2 vlamboogsdetectiesysteem de meest betrouwbare oplossing in zijn soort. De snelste uitschakeltijden van de TV0C-2 worden gecombineerd met de mogelijkheid van zoneselectiviteit, real-time updates via de HMI van de unit, Modbus RTU-communicatie en bewaking op afstand door ABB Ability™ Energy & Asset Manager. Gebruikers worden daarbij direct geïnformeerd over wanneer detectoren worden uitgeschakeld of losgekoppeld.

ABB vlamboogdetectie

Betrouwbare werking

De E6-uitbreidingsmodule is snel, eenvoudig en zonder kalibratie op locatie te installeren en minimaliseert ook de uitvaltijd na een vlamboog. Door monitoring van de vlamboogdetectoren is de werking van de detectoren verzekerd en zijn installaties continu te gebruiken. Bovendien worden de detectoren elke tien seconden getest, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk dalen.

Meer weten over de vlamboogbeveiliging van ABB?