Nieuws

ABB PSR- en PSE-serie softstarters

.
.
ABB PSE-serie softstarters
ABB biedt een compleet programma softstarters voor toepassing in de levensmiddelen-, waterzuiverings-, maritieme en algemene industrie.

logo ABBSoftstarters zijn graag geziene elementen in industriële omgevingen waarin motoren worden ingezet voor het draaiend houden van bijvoorbeeld pompen, compressoren, ventilatoren en transportbanden. In deze omgevingen zorgen de softstarters voor een soepele start en stop van de motor, zodat zowel de aangesloten apparatuur als achterliggend leidingwerk niet onnodig mechanisch wordt belast.

Door de motoren optimaal te starten en te stoppen, draaien zowel de motoren als de processen waarvoor ze worden ingezet betrouwbaarder. Het resultaat? Verbeterde uptime, een langere levensduur van apparatuur en energie- en kostenbesparingen. ABB biedt een compleet programma softstarters voor toepassing in de levensmiddelen-, waterzuiverings-, maritieme en algemene industrie. Tot het softstarters-programma behoren de efficiënte en energiebesparende motorstartoplossing PSE en de eenvoudige en betrouwbare startoplossing PSR.

PSE-serie softstarters

De PSE-serie softstarters combineert een optimale efficiëntie met aanzienlijke kosten- en energiebesparingen. En dankzij verschillende ingebouwde motorbeveiligingsfuncties weet u zich bovendien verzekerd van een motor die goed beschermd is. Bovendien biedt de ingebouwde koppelregeling een ideale oplossing tegen waterslag. De belasting van pompen en waterleidingen wordt zo sterk verminderd.

Bekijk de PSE-serie in de Portal

.
.

De PSE-serie onderscheidt zich onder meer door een ongekend gebruiksgemak. Met een verlicht, taalonafhankelijk display en een intuïtieve gebruikersinterface is de PSE-serie in slechts 15 seconden ingesteld. De elektrisch robuuste softstarter leent zich voor hoge inschakelstromen en een groot aantal start/stops. Daarmee kan nóg meer uit het proces worden gehaald. De softstarter is voorzien van ingebouwde Modbus-functionaliteit waardoor deze zich eenvoudig laat integreren in standaard productie- of automatiseringssystemen.

Belangrijkste kenmerken PSE:

  • Nominale bedrijfsstroom: 18 tot 370 A
  • Bedrijfsspanning: 208–600 V AC
  • Stuurspanning: 100–250 V AC

Betaalbare PSR-serie
De PSR-serie omvat een eenvoudige en tegelijkertijd uiterst betrouwbare startoplossing die alle basis softstarter-features biedt. Deze serie bewijst zijn waarde met name in toepassingen waarin veel starts per uur worden gemaakt. De elektrisch robuuste softstarter leent zich voor toepassingen met max. 100 starts per uur.

Bekijk de PSR-serie in de Portal

.
.

Verminderde belasting
Daarnaast is het bij uitstek dé oplossing voor installaties waar slechts een bescheiden hoeveelheid ruimte beschikbaar is. Wordt de PSR gecombineerd met een motorbeveiligingsschakelaar dan ontstaat een compacte startoplossing, inclusief beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting – veel compacter dan bijvoorbeeld met complexe ster-driehoeksstarters mogelijk is.

Net als de PSE is PSR standaard voorzien van interne bypass. Dat bespaart niet alleen installatietijd en paneelruimte maar vermindert ook de energieverliezen. De instelling verloopt eenvoudig en snel met drie potentiometers.

Belangrijkste kenmerken PSR:

  • Nominale bedrijfsstroom: 3 - 105 A
  • Bedrijfsspanning: 208 - 600 V AC
  • Stuurspanning: 24 V AC/DC of 100 - 240 V AC

Meer weten over ABB softstarters?