Nieuws

ABB over toekomstbestendige verdelers: 'Duurzaam, energie-efficiënt en betrouwbaar'

Ekip Touch
ABB over toekomstbestendige verdelers
De digitaliserende wereld vraagt om oplossingen voor het upgraden van verdelers. Oplossingen om bestaande vermogensschakelaars en automaten toekomstbestendig, duurzaam, energie-efficiënter, betrouwbaarder en minder belastend voor het milieu te maken.

ABBDe digitaliserende wereld vraagt om oplossingen voor het upgraden van verdelers. Oplossingen om bestaande vermogensschakelaars en automaten toekomstbestendig, duurzaam, energie-efficiënter, betrouwbaarder en minder belastend voor het milieu te maken.

Van noodzaak naar kans 

Elektrische installaties worden aangelegd voor decennialang gebruik. Maar is de installatie in die periode ook altijd up-to-date? Techniek ontwikkelt zich snel en steeds vaker zonder wet- en regelgeving ervoor dat aanpassingen noodzakelijk zijn. Daarnaast neemt het gebruik van duurzame energiebronnen toe en dwingen hoge energieprijzen bedrijven om anders om te gaan met hun energieverbruik. Hoe help jij hen bij die tegenstrijdige eisen en hun energieambities? 

Snelle upgrade met Ekip Touch

Het antwoord daarop zijn de verschillende oplossing om (bestaande) verdeelsystemen eenvoudig en merkonafhankelijk te upgraden en ze zo toekomstbestendig te maken. Updates zijn eenvoudig mogelijk zodat je altijd over de meest recente technologie beschikt. Die installaties zijn kostenbesparend en te realiseren dankzij de inzet van digitale, alles-in-een componenten. Een fraai voorbeeld zijn de vermogensautomaten Emax 2 en Emax CT, voorzien van Ekip Touch. Deze kunnen eenvoudig worden uitgebreid met beveiligings- en/of meetfuncties. Via communicatiemodules is de informatie te koppelen aan ABB Ability™ Energy and Asset Manager, de ideale weg naar optimale energiemonitoring- en management. 

ABB

Eenvoudig configureren

Voor het configureren, installeren en in gebruik nemen van deze componenten biedt ABB de eenvoudige EPiC app. Met deze app is de elektrische installatie ook te monitoren en te analyseren. Een belangrijke stap op weg naar energiebesparing, kostenverlaging en vermindering van C02-uitstoot. 

Meer weten over de ABB Ekip Touch?