Nieuws

ABB Ekip UP+: Digitale innovaties maximaal benutten

abb
ABB Ekip UP+: Digitale innovaties maximaal benutten
Met de Ekip UP+ biedt ABB een digitale unit waarmee bestaande niet-digitale laagspanningsinstallaties worden gedigitaliseerd en geüpgraded. Hiermee is het mogelijk om het energieverbruik te monitoren en beveiligingsfuncties te verbeteren.

ABBOf je nu eindgebruiker, paneelbouwer of installateur bent: je wil het maximale uit jouw elektrische installatie halen. Deze worden echter vaak aangelegd voor decennialang gebruik. De vraag is of de installatie gedurende die jaren 'bij de tijd' blijft. De technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Verdergaande digitalisering, duurzame, hernieuwbare energiebronnen en stijgende energieprijzen zijn enkele trends die bedrijven dwingen om na te denken over de toekomstbestendigheid van hun elektrische installatie.

Update bestaande installaties met de nieuwste innovatie, op de snelste manier

Met de Ekip UP+ biedt ABB een digitale unit waarmee bestaande niet-digitale laagspanningsinstallaties worden gedigitaliseerd en geüpgraded. Hiermee is het mogelijk om het energieverbruik te monitoren en beveiligingsfuncties te verbeteren. Met deze innovatieve digitale unit in plug-and-play uitvoering kun je de nieuwste generatie, maar ook bestaande, laagspanningstoepassingen bewaken, regelen en beveiligen. 

Update jouw verdeelinstallatie

Ekip UP+ zorgt voor een update van bestaande vermogensautomaten die nog in goede staat zijn, maar nog niet digitaal zijn uitgevoerd. Zij worden daarmee voorzien van monitoring, beveiligingsfuncties en communicatiemogelijkheden. De Ekip UP+ is snel, eenvoudig en merkonafhankelijk te installeren.

Maximaliseer UP-time

Dankzij een eenvoudige inbedrijfstelling zonder invloed op het ontwerp van het schakelbord, kun je een maximale uptime realiseren. Demontage van apparatuur is overbodig: metingen worden gedaan door eenvoudig te monitoren met Rogowski-spoelen. Voor het configureren, installeren en in gebruik nemen, biedt ABB de EPiC app; een ideale tool die snel en eenvoudig werkt via de smartphone. 

Synergie met Ekip Touch trip unit: dezelfde gebruikerservaring binnen één ecosysteem

De nieuwe Ekip+ maakt gebruik van hetzelfde platform als de Ekip Touch trip unit, bekend van de Emax 2- en XT-serie vermogensautomaten. Hiermee biedt de Ekip UP+ dezelfde gebruikerservaring binnen één ecosysteem. De Ekip UP+ maakt ook hiermee een maximale flexibiliteit mogelijk bij het bestellen en configureren. Daarbij is het een optie om functies rechtstreeks te upgraden via de online ABB Ability MarketplaceTM, op basis van de behoeften van de klant. Het resultaat is een unit die geschikt is voor verschillende toepassingen, inclusief alle benodigde functionaliteiten en zonder de noodzaak van extra externe apparaten. Voor het monitoren en analyseren kan de data worden ontsloten naar het bovenliggende systeem of worden gekoppeld aan het cloud-platform ABB AbilityTM Energy and Asset Manager. 

Meer weten over ABB Ekip UP+?