Nieuws

ABB combinatie CP-S.1 voeding en EPD24 beveiligingsmodule

ABB
ABB combinatie CP-S.1 voeding en EPD24 beveiligingsmodule
Downtime in productieomgevingen is een bron van omzetverlies en zorgt ook voor verstoring die als omvallende dominostenen door het productieproces gaat. Gerichte beveiliging is dan ook een eerste vereiste. CP-S.1 voeding en EPD24 beveiligingsmodule b

ABBDowntime in productieomgevingen is een bron van omzetverlies en zorgt ook voor verstoring die als omvallende dominostenen door het productieproces gaat. Gerichte beveiliging is dan ook een eerste vereiste. CP-S.1 voeding en EPD24 beveiligingsmodule biedt uitkomst. 

Het komt regelmatig voor dat 24 V DC circuits worden beveiligd met installatieautomaten. Bij het gebruik van schakelende voedingen zullen deze echter met name bij overbelasting regelmatig niet inschakelen. De vermogensreserve is in veel gevallen beperkt tot 1,5 keer de nominaalstroom. In geval van overbelasting zal de uitgangsspanning van de voeding inzakken en kan daardoor niet de stroom leveren die nodig is om de installatieautomaat in te schakelen. Daarentegen zijn de stripkarakteristieken van de EPD24 bij uitstek geschikt voor 24 V stuurstroomcircuits en schakelen al bij 1,1 keer de nominaalstroom in. 

Krachtige combinatie 

Met de krachtige combinatie van CP-S.1 voeding en EPD24 beveiligingsmodule wordt niet alleen de voeding beveiligd, maar zijn ook vier kanelen individueel te beveiligen en onafhankelijk van elkaar af te schakelen bij het optreden van kortsluiting of overstroom. Zo zijn PLC's, magneetschakelaars of motorbeveiligingen die onderdeel zijn van een machine-oplossing afzonderlijk te beveiligen. Met behulp van een vooralarm kan bovendien ongewenst trippen worden voorkomen. Dit is handig voor de paneel- of machinebouwer: de slanke modulen passen in iedere behuizing en worden beide aan de voorzijde bedraad. De CP-S.1 én de EPD24 kennen bovendien geringe vermogensverliezen en gelijkwaardig trip-gedrag. Alle ingrediënten voor een naadloze integratie zijn daarmee voorhanden. 

Door hun bescheiden breedte is de combinatie van EPD24 beveiligingsmodule en CP-S.1 voeding een ruimtebesparende én uptime-verhogende oplossing voor machine- en paneelbouwers. De aansluiting is uiterst eenvoudig dankzij de push-in techniek.

abb

Meer weten over de oplossingen van ABB?