header magneetschakelaar
header magneetschakelaar

Magneetschakelaars

Magneetschakelaars spelen een belangrijke rol in de werking van veel elektrotechnische installaties van de meeste elektrische installaties. Bij Van Egmond Groep doen we er alles aan om de meest geschikte magneetschakelaar voor je toepassing te helpen vinden. Hieronder lees je hoe en waarom.

Wat is een magneetschakelaar?

Open je een schakelkast, dan is de kans groot dat er meerdere magneetschakelaars in gemonteerd zijn. Magneetschakelaars zorgen voor het op afstand in- en uitschakelen van de stroomtoevoer van elektrische verbruikers zoals elektromotoren, verwarmingselementen en verlichting.

Een magneetschakelaar kan bedoeld zijn voor het schakelen van kleinere of grotere elektrische vermogens. Er is een grote verscheidenheid aan magneetschakelaars, die zich onderscheiden in functie, contactbezetting, soorten contacten, spoelspanning, montagewijze en aansluitwijze.
 

De magneetschakelaars van Van Egmond Groep

In ons uitgebreide assortiment tref je onder meer de volgende kwaliteitsmerken. Denk hierbij aan:
 

Bij ons weet je dus altijd wat je koopt: de beste kwaliteit. Bovendien gaat zoeken snel met onze uitgebreide, slimme zoekmachine.

Een magneetschakelaar kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. We voeren de meest vooraanstaande merken in ons assortiment; en met meer dan 8500 varianten hebben we elk type relais in huis. Contacteer ons gerust met je vragen via 0314 375 300 of verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken.

Weten welk merk en type magneetschakelaar het beste bij je toepassing past?