Siemens SINAMICS

Siemens frequentieregelaars SINAMICS

Siemens logoSiemens SINAMICS Frequentieregelaars – Simply my drive

Ongeacht de toepassing of installatie-eis, je kan altijd een optimaal resultaat bereiken met de betrouwbare (SINAMICS) frequentieregelaars en servosystemen van Siemens. Profiteer van een uitgebreid aanbod voor zowel eenvoudige als geavanceerde aandrijftaken en kies uit verschillende configuraties voor een optimale integratie.

Lees verder voor een aantal toepassingsvoorbeelden, maak direct jouw keuze met hulp van de Drive Technology (DT) Configurator of maak eenvoudig een selectie via de Siemens Drive Selector app.

Direct Siemens SINAMICS Drives bestellen

Ontdek zelf hoe eenvoudig het is

Optimaliseer jouw aandrijftaak met de Siemens frequentieregelaars SINAMICS

Voor frequentieregelaars zijn er legio opties op de markt. De SINAMICS frequentieregelaars van Siemens onderscheiden zich echter op ontwerpeisen als: systeemintegratie, safety, energie-efficiëntie of EMC-eisen. Daarnaast helpen het goed doordachte ontwerp samen met de beschikbare accessoires jou bij een soepele installatie van de hardware, ongeacht de vereisten. 

Voor elke toepassing de juiste regelaar

Conveyors

Transportbanden

Transportbanden moeten soepel starten en stoppen om schade aan het product en de applicatie te voorkomen. De SINAMICS V20 of G120C frequentieregelaars maken het jou gemakkelijk door nauwkeurige controle van het koppel en de snelheid van de aandrijvingen. Ook is het mogelijk om de transportband actief te remmen of te positioneren (zonder encoder). De V20 is ideaal bij standaard toepassingen tot 30kW en de G120C bij hogere eisen op het gebied van safety, systeemintegratie of motorvermogen.

Pump-fan

Pompen en ventilatoren

De meeste pompen en ventilatoren moeten een variabele output leveren, dit is eenvoudig en efficiënt te realiseren door het actief regelen (PID) van de motorsnelheid en spanning. Daarnaast is bij pompen vaak een gecontroleerde start en stop vereist om effecten als waterslag en drukval te voorkomen. Met de SINAMICS G120X en V20 kun je dit realiseren, de G120X is de absolute specialist op dit gebied met uitgebreide monitorings- en bewakingsfuncties. De V20 is een economisch alternatief bij lagere systeemeisen.

Verwerken

Verwerken

Toepassingen in de verwerkingsindustrie zoals mixen, persen, walsen of kneden vereisen een hoog (start)koppel en een hoge nauwkeurigheid. Daarnaast is het belangrijk dat de aandrijvingen betrouwbaar blijven functioneren in ruige industriële omstandigheden. Een perfecte match voor de krachtige en multifunctionele SINAMICS G120C of de meer eenvoudige en compacte SINAMICS V20 frequentieregelaars.

Positionering

Positioneren

Voor exacte positioneertaken zoals bijvoorbeeld bij verpakkingsmachines, pick-and-place, materiaalbewerking en pelletiseren is een hoog dynamisch, krachtig en nauwkeurig aandrijfsysteem vereist. De eenvoudige engineering en standaard drive-motorcombinaties van de SINAMICS V90 en S210 servosystemen maken het jou gemakkelijk.

De voordelen van het S210 servosysteem

Ontdek het multifunctionele SINAMICS S210 servosysteem. Profiteer van eenvoudige engineering door middel van one-cable connection en one-button tuning. De servoregelaars maken gebruik van de engineering en rekenkracht uit de SIMATIC S7-1500 PLC’s, zo integreer je jouw motion taken perfect in de automatisering en creëer je maximale functionaliteit en prestaties tegen de laagste kosten.

Benodigde hardware selecteren en bestellen in een paar minuten

Profiteer van eenvoudige hardware selectie met behulp van de geïntegreerde Siemens Drive Technology Configurator op de Portal van Van Egmond. In slechts een paar intuïtieve stappen configureer je de juiste Siemens frequentieregelaar inclusief benodigde accessoires. Met één druk op de knop kun je deze configuratie vervolgens in jouw Van Egmond Groep winkelwagen laden of downloaden. Probeer het zelf!

Configurator

Direct Siemens SINAMICS Drives bestellen

Direct jouw Siemens SINAMICS Drive bestellen? Bekijk hieronder ons uitgelicht assortiment Siemens SINAMICS Drives.

SINAMICS V20

SINAMICS G120C

SINAMICS G120

G120X
V90
S210