header frequentieregelaar

Frequentieregelaars

Frequentieregelaars zijn cruciaal om het toerental van een elektromotor te regelen. Bij van Egmond Groep doen we er alles aan om de beste oplossing voor je toepassing te vinden van de beste kwaliteitsproducten. Hieronder lees je meer informatie over frequentieregelaars.

Wat is een frequentieregelaar?

Een frequentieregelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om het toerental van een elektromotor te regelen. Hierdoor is het mogelijk om: 
 

  • de procesregeling te verbeteren;
  • het energieverbruik te beperken en efficiënt energie op te wekken;
  • mechanische spanningen op aandrijvingen te verminderen;
  • de werking van diverse toepassingen met elektromotoren te optimaliseren.


Een frequentieregelaar kan worden aangesloten op een industrieel netwerk, zoals Profinet, profibus of industrial ethernet. Frequentieregelaars kunnen steeds vaker ook safety functies uitvoeren, waardoor de veiligheid kan worden vergroot.

Er zijn ook andere benamingen voor frequentieregelaars bekend. Zo worden ze ook wel toerenregelaar, aandrijving met instelbare frequentie, omvormer met variabel toerental, frequentieomvormer, omvormer, AC-regelaar of drive genoemd.
 

De frequentieregelaars van Van Egmond Groep

Er zijn verschillende fabrikanten die frequentieregelaars ontwikkelen. In ons uitgebreide assortiment tref je onder meer de volgende kwaliteitsmerken:
 

Bij ons weet je altijd wat je koopt: de beste kwaliteit. Bovendien gaat zoeken snel, met onze uitgebreide en slimme zoekmachine. 

Een frequentieregelaar kopen?

Als professional kies je dan al snel voor Van Egmond Groep. We voeren de meest vooraanstaande merken in ons assortiment. Heb je vragen? We staan voor je klaar! Contacteer ons gerust via 0314 375 300. We zijn ook per mail bereikbaar via verkoop@vanegmond.nl. Onze experts laten hun kennis graag voor je werken.

Weten welk merk en type frequentieregelaar het beste bij je toepassing past?