Betrouwbaarheid Energieverdelers

Energiemanagement laagspanningsenergieverdelers

Bij het ontwerp van een energieverdeler wordt er veel aandacht besteed aan energiemanagement in de breedste zin van het woord:
 

 • Energiemeting
  We zorgen voor meting van het energieverbruik en kunnen deze zo fijnmazig inrichten als je wilt. Dat geeft je inzicht in de belasting van je energiesystemen en de mogelijkheden voor energiebesparing. Bij meerdere gebruikers/bewoners in een pand wil je hun verbruik apart kunnen meten om de rekening te kunnen uitsplitsen. Ook kan het handig zijn om het verbruik van verschillende groepen apart te monitoren.
 • (Voorkeurs)schakeling
  In veel gevallen heb je te maken met piekbelastingen, bijvoorbeeld bij het opstarten van machines of het inschakelen van systemen die tijdelijk veel vermogen vragen. Dan is het soms noodzakelijk en efficiënt om andere groepen uit- of terug te schakelen. In de besturing van onze verdelers kun je daarvoor preferente groepen definiëren en regels voor het afschalen. Dit alles om je energievoorziening te optimaliseren.
 • Balancering
  Soms is het nodig om de energieverdeling te balanceren, bijvoorbeeld bij de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Daarmee zorg je ervoor dat alle auto’s ‘eerlijk’ worden opgeladen en dat je verdeler niet wordt overbelast.
   

Download de brochure

.
.
 • Continuïteit
  Bij energieverdeling gaan veiligheid en continuïteit hand in hand. Elke onveilige situatie kan de continuïteit van je energievoorziening bedreigen. Dat geldt bij uitstek voor werk aan de elektrische installatie zelf:
 • Veiligheid
  Uiteraard maken we een veilig ontwerp, dat we checken op alle relevante normen en typegoedkeuringen. Daarbij kijken we ook vooruit, naar normen die op termijn van kracht zullen worden, om je een toekomstbestendige oplossing te kunnen leveren. Voor levering testen we uitgebreid alle producten op functioneren én veiligheid.
 • Bouwvorm 4
  Wij zijn als één van weinigen gespecialiseerd in de zogeheten bouwvorm 4. Die kent een speciale, aanrakingsveilige en gecompartimenteerde opbouw van de kasten. Daardoor hoef je bij werkzaamheden voor onderhoud of uitbreiding niet de spanning van de gehele installatie te halen. Hiermee creëer je tevens een hogere beschikbaarheid van de installatie. Dat is natuurlijk van levensbelang in ziekenhuizen, maar ook andere gebruikers wensen tegenwoordig (geplande) spanningsuitval te vermijden. Het werk moet altijd doorgaan en de kosten van afschakelen zijn vaak hoog, bijvoorbeeld bij complexe ICT-systemen.

Download de brochure laagspanningsenergieverdelers

Ben je benieuwd wat wij met onze laagspanningsenergieverdelers kunnen betekenen voor jouw organisatie? En wil je erachter komen hoe we je werk uit handen kunnen nemen, zodat jouw mensen zich kunnen bezighouden met dat waar ze goed in zijn? We sturen je graag digitaal onze nieuwste brochure waarin we de mogelijkheden verder toelichten! Vul hieronder het formulier in en ontvang de brochure laagspanningsenergieverdelers direct in je mailbox.

Benieuwd wat wij op het gebied van energieverdeling voor je kunnen betekenen?