header kenniscentrum

Kenniscentrum

Ons kenniscentrum is hét kennisplatform binnen de industriële branche. Dat gaat verder dan het geven van technische opleidingen en het organiseren van events. Zo ontwikkelt het kenniscentrum industriële applicaties en houdt het zich bezig met R&D-activiteiten. Hierdoor kunt u als organisatie vooraan blijven lopen in de industrie 4.0.

 

Wij leggen de focus op kennisdeling, Smart Industry en innovatie binnen de Industriële Automatisering.

Drie bedrijven, één groep.

Binnen Van Egmond Groep slaat het kenniscentrum een brug tussen zijn relaties, maar ook tussen de bedrijfsonderdelen. Zo leidt het kenniscentrum veel klanten van de elektrogroothandel op om aangekochte producten ook te kunnen toepassen. Voor klanten van de Industriële Automatisering ontwikkelen we software voor het aansturen van machines en software die data uit de besturingspanelen kan halen en omzet naar managementinformatie. Hiervoor biedt het kenniscentrum ook specifieke trainingen aan.

Technische opleidingen

Wij willen dat jij het maximale uit onze producten kunt halen. Daarom geven onze eigen engineers diverse trainingen in het programmeren van PLC- en HMI-systemen. Hierin maken we onderscheid tussen basis-, gevorderden- en maatwerktrainingen en werken we met producten van Siemens, Schneider Electric, Phoenix Contact, Omron, Eaton, Pilz en Danfoss. Programmeren leer je door te oefenen in de praktijk. In een lopende productie op een werklocatie is dat niet altijd mogelijk. Daarom oefenen we onder andere met een PLC, inclusief een kleine simulatiemachine.

Bekijk alle opleidingen

.
.

Events

Ook organiseren we verschillende events, gericht op het delen van kennis en het leggen van waardevolle verbindingen tussen relaties. Door kennis over actuele probleemstellingen binnen de industriële automatisering samen op te lossen, houd je meer tijd over om je te richten op jouw eigen producten of processen.

Industriële applicaties

De industriële automatisering gaat steeds meer van een PLC- naar een PC-wereld. Geen machine is zelfdenkend. Je moet data hebben en deze interpreteren; dit noemen we SMART Industry. Onze engineers ontwikkelen software voor die laatste stap. We halen steeds meer data uit machines, die behalve traditionele logging direct wordt omgezet in realtime managementinformatie. Dit met het einddoel om de output te verhogen. Voorbeelden daarvan zijn onze Overall Equipment Effectiveness-concepten (OEE) die wij op maat maken. Hierdoor heb jij precies die informatie die nodig is om de efficiëntie van machines en productielijnen te verbeteren. Ook realiseren we koppelingen met ERP-systemen voor het realtime inzichtelijk krijgen van bijvoorbeeld grondstofverbruik op een productieorder, of lijnmonitoring om operators te informeren voordat een lijn stil staat.

Download de brochure over ons kenniscentrum

Benieuwd welke training bij jou past?

Kenniscentrum
Ons kenniscentrum is hét kennisplatform binnen de industriële branche. Dat gaat verder dan het geven van technische opleidingen en het organiseren van events. Zo ontwikkelt het kenniscentrum industriële applicaties en houdt het zich bezig met R&D-act