Danfoss

Danfoss

Danfoss focust op technologische vooruitgang

Dankzij energiezuinige technologieën creëert Danfoss gezondere en comfortabelere gebouwen, terwijl ze streven naar minder afval en meer voedselproductie. Sinds 1968 ontwikkelt, produceert en levert Danfoss geavanceerde frequentieregelaars en soft starters. Deze hoogwaardige producten maximaliseren de procesprestaties, realiseren aanzienlijk energiebesparingen en minimaliseren de uitstoot. Met voortdurende innovatie draagt Danfoss actief bij aan duurzame oplossingen die de impact op het milieu verminderen en de energie-efficiëntie verbeteren.

Bekijk de producten van Danfoss in de Portal

Danfoss drives authorized partners

Danfoss Drives Authorized Partner

Het partnerschap tussen Van Egmond Groep en Danfoss Drives heeft een nieuwe status bereikt binnen het Danfoss Partner Excellence Program (PEP). Als onderdeel van dit programma trainen wij bij Van Egmond Groep  onze medewerkers om een hoger kennisniveau te bereiken en te behouden. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen, met technisch advies over de toepassing en over de frequentieregelaars.

Een frequentieregelaar wordt ook wel een frequentieomvormer, drive, inverter, vfd of kortweg regelaar genoemd. Alles over frequentieregelaars vind je in het beroemde naslagwerk 'Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars'.

Danfoss Drives producten

Ontdek de perfecte frequentieregelaar voor jouw motorbesturing of vermogensomzetting, compleet met diverse opties en accessoires.

VLT

Bekijk VLT HVAC Drive FC 102 in de Portal

VLT HVAC Drive FC 102

Optimaliseer jouw HVAC-toepassing met de speciaal ontwikkelde frequentieregelaar voor gebouwautomatisering. De verbeterde VLT HVAC Drive FC 102 biedt betrouwbaarheid en kosten besparingen, zelfs in extreme klimanten en afgelegen gebieden. Prestaties, flexibiliteit en ultieme betrouwbaarheid voor jouw kritieke systemen.

Bekijk VLT AQUA Drive FC 202 in de Portal

VLT AQUA Drive FC 202

De VLT AQUA Drive FC 202 optimaliseert het energierendement voor water- en afvalwatertoepassingen. Met krachtige standaardfuncties en prestatieverbeterende opties biedt het besparingen van 10-30% in het eerste jaar, minimale exploitatiekosten en efficiënte motorregeling voor zowel nieuwe als retrofitprojecten.

Bekijk VLT Midi Drive FC 280 in de Portal

VLT Midi Drive FC 280

De VLT Midi Drive FC 280 is een flexibele communicatieve en gebruiksvriendelijke frequentieregelaar, ideaal voor nauwkeurige motorregeling in de voedingsmiddelen- en drankensector, transport en procesindustrie. Deze evolutie van de VLT 280 biedt nieuwe besparingen met slimme functies voor eenvoudige installatie, gebruik en onderhoud.

Bekijk VLT AutoMation Drive FC 300 in de Portal

VLT AutomationDrive FC 301/302

De VLT AutomationDrive FC 300 is een krachtige frequentieregelaar die efficiëntie, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties biedt, zelfs in  de meest veeleisende omgevingen. Met geavanceerd thermisch ontwerp en intelligente functies is hij compact en kosteneffectief, en past hij zich volledig aan jouw toepassingen aan in het digitale tijdperk.

VACON

Bekijk VACON 20 in de Portal

VACON 20

De VACON 20 is een compacte maar zeer geavanceerde frequentieregelaar. Het biedt eenvoudige installatie met toegankelijke klemmen, DIN-railmontage en een parameterkopieerfunctie. Pas parameters vrij aan, creëer specifieke lijsten en integreer PLC-besturingslogica. De RS485-interface en optionele modules ondersteunen diverse veldbussystemen, zoals Profibus DP, CANopen, DeviceNet, Profinet I/O, EtherCAT, Modbus TCP/IP en EtherNet/IP.

Bekijk de VACON 100 X in de Portal

VACON 100 X

De VACON 100 X is een frequentieregelaar die zowel binnen als buiten maximale prestaties levert. Met geavanceerde regelfuncties en een compacte, robuuste behuizing (IP66/Type 4X Outdoor) is deze regelaar geschikt voor zware omstandigheden. De flexibele plaatsing maakt het ideaal voor retrofit- en buitenapplicaties, zonder extra kasten of elektrische ruimtes.

Industrieën

Food & Beverage

Danfoss biedt innovatieve oplossingen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie., waaronder verwerking, verpakking, transport en koeling. Ze gebruiken geavanceerde technologieën zoals koelefficiëntie, energie-optimalisatie en big data om optimale koelomstandigheden te creëren en storingen te voorkomen. Slimme functies in de regelaar waarschuwen automatisch voor mogelijke problemen en plannen onderhoud. De oplossingen van Danfoss voor foodretail zorgen ervoor dat voedsel wereldwijd vers blijft en verspilling wordt voorkomen.

Danfoss food and beverage
danfoss hvac

HVAC

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de gebruikers in een gebouw zijn afhankelijk van efficiënte HVAC-systemen. Gelukkig bewaken de intelligente drives van Danfoss constant de hele installatie om ervoor te zorgen dat deze altijd klaar is en optimaal functioneert.

Optimaliseer jouw pomp-, ventilator- of compressortoepassingen met een frequentieregelaar die voorzien is van specifieke HVAC-functies, zoals brandmodus, flowregeling, lekdetectie, bypass, cascade en backchannelkoeling. Maak de slimme keuze voor geavanceerde regeling en efficiëntie in jouw HVAC-systeem.

Industrie

Danfoss biedt oplossingen voor de zware industrie, zoals staalproductie, chemische fabrieken, textiel- of papierproductie. Met besturing en energie-efficiëntie optimaliseert Danfoss de betrouwbaarheid, vermindert het energieverbruik en minimaliseert het emissies. Ongeacht de complexiteit van jouw probleem, van aandrijving tot netcongestie, Danfoss stopt niet totdat de oplossing is geïnstalleerd.

danfoss industrie

Specifieke topics

Danfoss cbm

Condition-based Monitoring (CBM)

De frequentieregelaars van Danfoss zijn nu optioneel uitgerust met Condition-based Monitoring (CBM). Hiermee kan je de toestand van jouw motor en toepassing monitoren, problemen vroegtijdig detecteren en oplossingen vinden voordat ze invloed hebben op het proces. CBM maakt gebruik van interne sensoren om gegevens te verzamelen en realtime inzichten te genereren. De bewakingsfuncties omvatten het monitoren van de statorwikkelingen, motorbelasting en toerentalgerelateerde trillingen, en zijn ingebouwd in de drive. Hierdoor is geen cloudverbinding of PLC nodig en wordt de beschikbaarheid verhoogd, de efficiëntie geoptimaliseerd en onderhoudsbehoeften verminderd. Dit voorkomt kostbare uitvaltijd en dure reparaties.

Harmonischen

Optimaliseer harmonische reductie met Danfoss Drives

We begrijpen dat het beperken van harmonische invloeden en tegelijkertijd een efficiënte werking van jouw systeem garanderen een uitdaging kan zijn. Daarom bieden wij op maat gemaakte harmonische oplossingen die zijn ontworpen voor jouw bedrijf en systeem, om jouw energiewinsten te maximaliseren.

Harmonischen zijn vervormingen in de sinusvormige golfvorm van het stroomnet, die uiteindelijk de netspanning verstoren. Deze verstoringen worden versterkt door een toename van het aantal elektronische schakelapparaten, wat leidt tot verminderde betrouwbaarheid, hogere kosten en lagere productkwaliteit.

Hoewel harmonische problemen algemeen zijn, zijn de uitdagingen en benodigde oplossingen uniek voor elk systeem.

Danfoss harmonischen
danfoss energie-efficientie

Energie-efficiëntie

Elektrische aandrijftechniek speelt een cruciale rol bij het verbeteren van energie-efficiëntie. Beoordeel jouw ventilator- en pomptoepassingen voor energiebesparing. Een verlaging van de gemiddelde snelheid van een ventilatormotor met 20% bespaart al 50% energie, terwijl een verlaging van 50% de besparing verhoogt tot 80%. Bij pomptoepassingen kunnen frequentieregelaars het debiet regelen via de snelheid, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.

9 tips om de energie-efficiëntie te verhogen met aandrijftechniek

Meer informatie over de oplossingen van Danfoss

Nieuws over Danfoss

Danfoss AAF 007
Nieuws

De AAF 007 Advanced Active Filter van Danfoss

Danfoss
Nieuws

Danfoss VLT® Real-time Clock MCB 117 nu…

Danfoss
Nieuws

Danfoss DrivePro® Extended Warranty

Danfoss Profinet
Nieuws

Verhoog de systeembeschikbaarheid met PROFINET S2…