Nieuws

De Rittal VX25 vloerstaand kastsysteem nu verkrijgbaar in de Portal

Rittal VX25 vloerkastsysteem

De introductie van een geheel nieuw ontworpen, innovatief kastsysteem door Rittal 

Rittal VX25 vloerkastsysteem nu verkrijgbaar bij Van Egmond Groep
De introductie van een geheel nieuw ontworpen, innovatief kastsysteem door Rittal nu direct te bestellen in de Portal van Van Egmond Groep.

Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar viert Rittal op de Hannover Messe 2018 de première van zijn nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25. Het is het eerste kastsysteem dat volledig is ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de besturings- en schakelinstallatiebouw en de eisen van de Industrie 4.0-waardecreatieketen. Met de slogan “Met het geperfectioneerde systeem belooft Rittal een duidelijke innovatiesprong die mogelijk was door de brede ervaring en de intensieve gesprekken met de klanten. De VX25 biedt maximale gegevenskwaliteit en volledige continuïteit van gegevens, gereduceerde complexiteit en tijdbesparing en veiligheid bij de montage. Meer dan 25 aangemelde industriële eigendomsrechten bewijzen de hoge mate van innovatie.

Hoe maak je het beste nog beter? Dit was de vraag die Rittal zich stelde toen de onderneming begon met de ontwikkeling van een nieuw kastsysteem. “De markt heeft een kast nodig die de doorlooptijden voor engineering en montage verkort, de complexiteit reduceert en een volwaardig element in de digitaliseringstrend “, zegt Dr. Thomas Steffen, manager Onderzoek en Ontwikkeling bij Rittal. Hij vervolgt:  
“De nieuwe vloerstaande kast van Rittal is 100 procent Industrie 4.0-compatibel. Uitsluitend de combinatie van echte schakelkast en zijn digitale tweeling voldoet in de toekomst aan alle digitaliseringseisen van onlineconfiguratie en engineering, via montage tot aan automatisering, logistiek en onderhoud.”.

Studie: gekeken, geluisterd, geleerd

Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe vloerstaande kastsysteem voerde Rittal intensieve gesprekken met zijn klanten. In een groots opgezette, wetenschappelijk onderbouwde usabilitystudie legden onderzoekers de dagelijkse gang van zaken bij besturings- en schakelinstallatiebouwers bij tien ondernemingen in Duitsland, acht in de VS en zes in China vast op papier, foto en film, zowel bij kleine, middelgrote als grote ondernemingen. “De gebruikersanalyse was een eyeopener. Soms identificeerden wij bij de klant problemen die hij zelf nog niet had opgemerkt”, aldus Dr. Thomas Steffen. Dit resulteerde in 150 systematisch hoge en concrete eisen aan een nieuw schakelkast, die ontwikkelaars en projectmanagers een degelijk basis boden voor de daadwerkelijke ontwikkeling. Rittal vulde dit aan met informatie van de klantenadviesraad die er ook bij betrokken was. Bij de latere ontwikkeling gaf Rittal geen enkele van de belangrijke punten op.

Resultaat: echte klantvoordelen!

Het resultaat van de ontwikkeling is het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25. De naam VX25 staat voor de vele mogelijkheden, het voldoen aan X-voudige klantenwensen en voor een perfecte symmetrie dankzij het doorlopende 25mm-raster. “Nog nooit eerder is een kastsysteem zo consequent en systematisch ontwikkeld voor maximale klantvoordelen. De VX25 kastsysteem, zoals de besturings- en schakelinstallatiebouwer denkt en handelt: zowel wat betreft functies als processen.”, aldus Dr. Steffen. 

De klantvoordelen in de gehele waardecreatieketen van de besturings- en schakelinstallatiebouw kunnen in drie belangrijke punten worden samengevat: maximale kwaliteit en consistentie van gegevens, gereduceerde complexiteit en tijdbesparing en veiligheid bij de montage.

Patenten: hoog innovatieniveau 

De nieuwe ontwikkeling van het profielframe vormt de kern van de innovatie. Het profiel bepaalt de inbouwruimte, de efficiëntie bij de engineering en montage, de uitbreidingsmogelijkheden, de stabiliteit en daardoor ook de veiligheid en flexibiliteit in de werkplaats van de klant. Het nieuwe vloerstaande kastsysteem is erin geslaagd om alle belangrijke producteigenschappen van het voorgaande, wereldwijde TS 8-kastsysteem te behouden en uit te breiden met een groot aantal nieuwe functies en klantvoordelen. Meer dan 25 aangemelde industriële eigendomsrechten bewijzen het hoge innovatieniveau van de VX25.

Productie: maximale kwaliteit

Het geperfectioneerde systeem betekent voor Rittal ook productie volgens hightech-normen. Om het nieuwe profielframe van de VX25 te kunnen produceren, investeerde Rittal in nieuwe geavanceerde productie-installaties. Nieuwe volautomatische profileerinstallaties en serielaslijnen met in totaal 31 las- en handlingrobots staan wat betreft precisie en stabiliteit voor maximale kwaliteit. Het resultaat: het profielframe van de VX25, met een doorlopend raster van 25 mm, is bij hetzelfde gewicht als zijn voorganger TS 8 duidelijk sterker.

Bestel de VX25 vloerstaand kastsysteem nu in de Portal